ΔΕΕ και συνεργαζόμενοι: Εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΣ:

Συναδέλφους – Συναδέλφισσες

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να κάνουν με την διοίκηση και τη λειτουργία των σχολείων,

με τις υπηρεσιακές αλλαγές των εκπαιδευτικών.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με την σημερινή δομή τους δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη και το γενικότερο θεσμικό τους πλαίσιο είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό και αντιδραστικό.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους, μόνο μέσα από ένα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μπορεί να γίνει μόνο μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Με αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητείται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την κατάργηση του απορρήτου σ' αυτά.

Η ψήφος που σου ζητάμε έχει το νόημα της συμφωνίας ή όχι με τον χαρακτήρα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Σε μια εποχή που έχουν καταρρεύσει τα πάντα, που ο εργαζόμενος βρίσκεται μπροστά στην προοπτική να χάσει ακόμα και τα τελευταία απομεινάρια των δικαιωμάτων του.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ

Μην επιτρέπεις να καταδικαστεί η οικογένειά σου και τα παιδιά σου σε εξαθλίωση. Μην ανέχεσαι να βλέπεις άνεργους γονείς που δεν μπορούν πλέον να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Μη μένεις θεατής. Αγωνίσου για τη ζωή σου, την εργασία,  τα δικαιώματά σου και κυρίως για την αξιοπρέπειά σου. Μην αναγνωρίζεις το χρέος που επιβλήθηκε στο λαό μας.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Είναι στρατηγικό σχέδιο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό.

Στηρίζουν τους πλούσιους και εκμηδενίζουν τις αντιστάσεις μας, για την δημιουργία ενός μοντέλου ζωής με ποιότητα, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και εργασία για όλους.

Η συνεχής υποχώρηση και η ανοχή μας, ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, σε περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών μας, μετατρέπει την μόρφωση και επιμόρφωση της νεολαίας μας, σε δικαίωμα μόνον "των πλουσίων". Θέλει τα νέα παιδιά, τους μαθητές μας, σύγχρονους σκλάβους, με μισθούς που δεν μπορούν να ζήσουν, να δημιουργήσουν και κυρίως τους αποκόπτει από την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και την ΕΛΠΙΔΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πλαισιώστε και ενισχύστε με την ψήφο σας το Ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα