ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαϊας: Αποτελέσματα εκλογών για νέο ΔΣ

Ανακοινώσεις

ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ Πάτρα 15/12/2012

Στις 12-12-20012 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ και για την εκλογή αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Τα αποτελέσματα

ήταν τα εξής:

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΔΑΚΕ

ΠΑΣΚ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ψήφοι: 1026

420 – 42,25%

376 – 37,83%

116 – 11,67%

82 – 8,25%

Έγκυρα: 994

Έδρες: 3

Έδρες: 3

Έδρες: 1

Έδρες: --

Για το Νομ/κό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

ΔΑΚΕ

ΕΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΑΣΚ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ψήφοι: 1026

361-37,06%

262-26,9%

139-14,27%

117-12%

95- 9,75%

Έγκυρα: 974

Έδρες:10

Έδρες: 7

Έδρες: 4

Έδρες:3

Έδρες: 2

Η ΔΑΚΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που και αυτήν τη φορά τη στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντάς της τρεις (3) έδρες στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ και πολύ υψηλά ποσοστά και 10 έδρες για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και την πρώτη θέση.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ θεωρεί ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του διεκδικητικού, ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού. Του συνδικαλισμού που θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την ενότητα στο χώρο των καθηγητών, τη σύνθεση των απόψεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων. Το δίπολο που φαίνεται να δημιουργείται στην κεντρική πολιτική σκηνή και αντανακλάται και στα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΛΜΕ, δεν πρέπει να δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές στο χώρο των εκπαιδευτικών.

Η ΔΑΚΕ αισθάνεται ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί θεωρεί ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τους συναδέλφους αφενός οι θέσεις της για τα συμφέροντα του κλάδου και τον τρόπο διεκδίκησής τους και αφετέρου ο τρόπος δράσης των εκπροσώπων της στο απερχόμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Ενδιαφέρον αποκτούν τα αποτελέσματα αυτά, καθώς πραγματοποιήθηκαν στην πιο κρίσιμη στιγμή του μεταπολιτευτικού ελληνισμού, με την κρίση, την ύφεση, τη μείωση των αποδοχών μας να απογοητεύουν πολλούς συναδέλφους και να τους οδηγούν σε αποστασιοποίηση από τα συνδικαλιστικά δρώμενα (π.χ. η συμμετοχή στις εκλογές κυμάνθηκε στο 45%) και σε ενίσχυση παρατάξεων που προχωρούν για άλλη μια φορά σε συγκλίσεις προσωρινού ή ευκαιριακού χαρακτήρα (π.χ. κατεβαίνουν μαζί για το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αλλά χωριστά στην ΑΔΕΔΥ).

Στο νέο ΔΣ οι εκπρόσωποί μας θα αγωνιστούν και πάλι για την ενότητα και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και τη στήριξη με σθένος των δίκαιων συμφερόντων τους.

Η ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ, ενόψει των γιορτινών ημερών, σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά και το Νέο Έτος να φέρει την αναγέννηση της χώρας μας και στον καθένα υγεία και ευτυχία.

Από την ΤΕ της ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ

Tags: ΔΑΚΕ ΔΕΑχαΐααποτελέσματα εκλογώνεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα