Χρυσή Αυγή: Χτυπούν τώρα... Αριστερά

Tweet

Σύμφωνα με το Ημερολόγιο του antinazizone.blogspot.gr το τελευταίο εξάμηνο, ενώ παρουσιάζουν κάμψη οι εγκληματικές ρατσι­στικές επιθέσεις κατά ατόμων, παρατηρείται αύξησή τους σε στέκια, κοινωνικούς χώρους και γραφεία αριστερών κομμάτων

Της Ιωάννας Σωτήρχου

Δεν αποτελεί απόδειξη, αλλά σίγουρα ένδειξη. Γεγονός είναι, πάντως, ότι το τελευταίο εξάμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου

είχαμε τις διώξεις κατά των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, παρουσιάζουν κάμψη οι εγκληματικές ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων. Κάτι που ίσως οφείλεται στο ότι αρκετά τοπικά γραφεία της οργάνωσης έκλεισαν προσωρινά.

Παρ’ όλα αυτά, το εξαμηνιαίο Ημερολόγιο του antinazizone.blogspot.gr στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2013-Μαρτίου 2014 καταγράφει 28 περιστατικά με σχεδόν ίσο αριθμό θυμάτων μεταναστών (8) και Ελλήνων (7). Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση των επιθέσεων εναντίον της Αριστεράς: στο στόχαστρο έχουν μπει πλέον στέκια, κοινωνικοί χώροι και τοπικά γραφεία κομμάτων της Αριστεράς.

Βεβήλωση

Οι συγγραφείς του ημερολογίου, Τάκης Γιαννόπουλος και Γιώργος Λυγουριώτης, αναδεικνύουν και το γεγονός της βεβήλωσης του σημείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και μάλιστα δύο φορές.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι οι φασίστες ξεκινούν από τους ανυπεράσπιστους μετανάστες, αλλά ο τελικός τους στόχος είναι η εργατική τάξη, το κίνημα, οι αντιφασιστικές συλλογικότητες και η Αριστερά» παρατηρούν.

Εργάτες μετανάστες, των οποίων τα αφεντικά χρωστούν πολλά μεροκάματα σε τρεις περιπτώσεις, στη μία μάλιστα οι πέντε αλλοδαποί τραυματίες συνελήφθησαν κιόλας στο Κέντρο Υγείας όπου κατέφυγαν για τις πρώτες βοήθειες, νυχτερινές επιθέσεις σε πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας και στη Νίκαια είναι συνοπτικά τα περιστατικά που αφορούν αλλοδαπούς.

Σε ό,τι αφορά Ελληνες, στο στόχαστρο μπαίνουν δημοσιογράφοι σε δύο περιπτώσεις σε Περιστέρι και Νέο Ηράκλειο, στελέχη του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και Ελληνας μικροπωλητής στους Αμπελόκηπους, που κατήγγειλε ότι επιπλέον του έκλεψαν την πραμάτεια και μικρό χρηματικό ποσό. Τον απολογισμό συμπληρώνουν επιθέσεις κατά κοινωνικών και πολιτικών χώρων, ακόμη και του επαγγελματικού χώρου δημοτικού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Ημερολόγιο μνημονεύονται και φραστικές επιθέσεις, όπως αυτή δικαστίνας στην Πάτρα κατά αλλοδαπής κατηγορούμενης που πυροδότησε σχετική καταγγελία από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας αλλά και κατά ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα στην Ξάνθη.

Το Ημερολόγιο δημοσιοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, που αποτελεί και την αφετηρία του μήνα πανελλαδικής αντιφασιστικής δράσης που διοργανώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών–συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά, ώς τις 21 Απριλίου, τη μαύρη επέτειο της επιβολής της δικτατορίας, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες στην Ελλάδα να πραγματοποιήσουν αντιφασιστικές εκδηλώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή, διεκδικώντας να σταματήσουν οι δολοφονίες στα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων, να νομιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι μετανάστες, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και να ξηλωθούν τα φασιστικά δίκτυα σε σώματα ασφαλείας και κρατικούς μηχανισμούς.

Πηγή: efsyn.gr

Tags: Χρυσή αυγήφασισμόςναζισμός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα