Χωρίς λευκά, κάλπες, παραβάν και παρουσία "τραμπούκων" οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ

Tweet

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση του φοιτητικού σχήματος, ΡΑΣ ΕΑΑΚ, που δρά στην ΑΣΟΕΕ, σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές που έγιναν (;) στις 7 Μάη.

Είναι γνωστό σε όσους κάνουν εκπαιδευτικό ρεπορτάζ, και ειδικεύονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πως σε πολλά πανεπιστήμια, οι διαδικασίες και οι δομές μέσα από τις οποίες

αποφασίζουν οι φοιτητές, έχουν εκφυλιστεί. Μία τέτοια διαδικασία, είναι και οι φοιτητικές εκλογές, όπου μόνο ως τέτοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Φοιτητικές εκλογές χωρίς παραβάν και λευκά!

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση εδώ και κάποια χρόνια, οι φοιτητικές εκλογές στην ΑΣΟΕΕ γίνονται χωρίς λευκά ψηφοδέλτια και παραβάν, με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΠ, η οποία είναι πρώτη δύναμη στον σύλλογο.

Αν αυτό είναι μια συνηθισμένη εικόνα, τα τελευταία χρόνια, τι μπορεί να πει κανείς για τις φετινές φοιτητικές εκλογές (οι οποίες δεν έγιναν), γιατί "κάλπες κλάπηκαν και τραμπούκοι εμφανίστηκαν", όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Σας παρουσιάζουμε αυτούσια την ανακοίνωση

Ως ΡΑΣ δεν είχαμε πότε αυταπάτες για την διαδικασία των φοιτητικών εκλογών στην ΑΣΟΕΕ. Κάθε χρονιά καλούμασταν να δώσουμε τη μάχη των φοιτητικών εκλογών σε μια πραγματικότητα που γίνεται με κάθε άλλο παρά διαφανή και δημοκρατικό τρόπο. Προηγούμενες χρονιές μάλιστα βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με μια ΠΑΣΠ που ήθελε η διαδικασία αυτή να πραγματοποιείται χωρίς λευκά ψηφοδέλτια και παραβάν(!) προκειμένου να εκβιάζει την ψήφο όσων συμμετείχαν στη διαδικασία. Ωστόσο, τα γεγονότα της 7ης Μάη μάλλον ξεπέρασαν κατά πολύ αυτά που η χούντα της ΠΑΣΠ μας είχε συνηθίσει να βλέπουμε. Μετά από την καταστροφή της κάλπης της ΟΔΕ από ομάδες που έχουν δημιουργήσει ακραία περιστατικά βίας σε σχολές κατά την διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς βρεθήκαμε μπροστά σε εκφυλιστικά φαινόμενα που οδηγούν στην διάλυση του Φοιτητικού Συλλόγου. Η ΠΑΣΠ φυσικά παρά το γεγονός της καταστροφής της κάλπης έφερε πίσω την μισό-κατεστραμμένη κάλπη διεκδικώντας να συνεχίσουμε την παρωδία λέγοντας πως δεν έχουν καταστραφεί πολλοί φάκελοι (!). Η ΔΑΠ αποχώρησε παίρνοντας ”σπίτι της” την σφραγίδα της ΚΕΦΕ. Την ίδια στιγμή η ΠΑΣΠ αντί να σταματήσει μια διαδικασία που γινόταν χωρίς σφραγίδα επέλεξε να συνεχίσει με την απουσία μιας παράταξης. Επιστέγασμα του οργίου που διεξαγόταν ήταν η καταστροφή δύο επιπλέον καλπών και η εισβολή ακροδεξιών τραμπούκων στη σχολή όπου επιτέθηκαν σε όλους…

Ως ΡΑΣ θεωρούσαμε πάντα τις εκλογές ως μία ακόμα μάχη που καλούμασταν να δώσουμε μέσα σε ένα πεδίο αντίξοο για τις δυνάμεις του αγώνα, πεδίο εχθρικό για όσους βλέπουν και παλεύουν για πολιτικές εκλογές και όχι εκλογές μηχανισμών. Ποτέ δεν αποτέλεσαν για εμάς αυτοσκοπό ή τη μητέρα όλων των μαχών αλλά τη θεωρούσαμε μια ακόμα έκφραση του φοιτητικού κινήματος. Έκφραση πολιτική, που θα δημιουργεί ερωτήματα αλλά και θα τα απαντάει και όχι έκφραση κάποιου «ευχαριστώ» για σημειώσεις ή για ποτά στο Γκάζι. Ακριβώς σε αυτή τη βάση θεωρούμε φυσικό επόμενο τα συμβάντα της 7ης Μάη αφού οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και τόσο χρόνια έχουν από-πολιτικοποιήσει το σύλλογο και τις διαδικασίες του είναι εκείνοι που χρειάζονται τους κομματικούς τους στρατούς για να κάνουν εκλογές. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που από-μαζικοποιούν τις γενικές συνελεύσεις αποκοιμίζοντας το σύλλογο στη λήθη της ανάθεσης και των πελατειακών σχέσεων. Είναι αυτοί που ευθύνονται για τα γεγονότα της 7ης Μάη, για το ότι ο σύλλογος δεν συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε κανέναν από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και είναι αυτοί που έχουν καταντήσει την ΑΣΟΕΕ τον πιο αντιδημοκρατικό σύλλογο της Ελλάδας, σύλλογο μνημείο βίας και νοθείας. Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την στάση των υπολοίπων δυνάμεων της Αριστεράς και ειδικά της ΠΚΣ. Η στάση στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορίας για τις εκλογές-παρωδία της ΑΣΟΕΕ και η συστηματική στοχοποίηση των αγωνιστών της ΡΑΣ μπορεί μόνο να διευκολύνει το έργο των καθεστωτικών παρατάξεων.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του βαθύ φόβου που διακατέχει τις καθεστωτικές παρατάξεις. Του φόβου για την καθολική αποδοκιμασία τους από τον κόσμο των φοιτητικών συλλόγων. Αποδοκιμασίας της πολιτικής που υπηρετούν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο, της πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης που μας οδηγεί στην ανεργία και την αναγκαστική μετανάστευση. Άλλωστε η αποστροφή των φοιτητών προς την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ αποτυπώθηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών των άλλων συλλόγων, πτώση της ΔΑΠ και διάλυση της ΠΑΣΠ ήταν αυτό που επιφύλασσαν οι φοιτητές στα τσιράκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ως ΡΑΣ θα σταθούμε απέναντι σε όλους όσοι με την στάση και τις ενέργειες τους οδηγούν στην διάλυση των ιστορικό σύλλογο ”Σωτήρης Πέτρουλας”. Γι’ αυτό και δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα παλέψουμε για την διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών άμεσα. Εκλογών με δημοκρατικό κανονισμό, διαφανή και δημοκρατική διαδικασία που θα επιτρέψει την καθαρή έκφραση της βούλησης των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ. Διαδικασία στην οποία δεν θα επιτρέψουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος. Καλούμε τους φοιτητές όχι μόνο να μαζικοποιήσουν τις διαδικασίες του συλλόγου τους αλλά να δώσουν τέλος στο θίασο του Σαμαρά και τον απόγονων του Παπανδρέου που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Να ενισχύσουν, να στηρ ίξουν και να συμμετέχουν στην προσπάθεια της ΡΑΣ ώστε να μπει τέλος στον εκφυλισμό και την διάλυση του Φοιτητικού Συλλόγου. Να ενισχύσουν την ΡΑΣ γνωρίζοντας πως έτσι στηρίζουν τις δυνάμεις του αγώνα, της ανατροπής και της καταδίκης του μέλλοντος ανεργίας, μετανάστευσης και αυταρχισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Tags: ΑΣΟΕΕφοιτητικές εκλογέςΠΑΣΠΔΑΠΡΑΣ ΕΑΑΚΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα