Χωριά SOS – τώρα τα παιδιά κακοποιούνται και από το κράτος

Tweet

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, τα Χωριά SOS (τα οποία φιλοξενούν παιδιά που έχουν κακοποιηθεί από τους γονείς τους), όχι μόνο δεν δικαιούνται έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά υπόκεινται και σε φορολογήσεις ακίνητης περιουσίας.

Όλα αυτά, τη στιγμή που τα νομοθετήματα Βενιζέλου

ευνοούν, για άλλη μια φορά, τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας, «δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει αυτοκίνητο 3.000 κυβικά και δύο παιδιά μπορεί να πάρει έκπτωση για πετρέλαιο, αλλά όχι τα Χωριά SOS. [...] Και μόνο από τις προδιαγραφές που δίνουν για το επίδομα, για παράδειγμα μια οικογένεια με 2 παιδιά, 4.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και 300.000 περιουσία να δικαιούται το επίδομα, και όλα τα ιδρύματα να είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν 1,40 το λίτρο, δεν ξέρω αν συμφέρει πια να κρατάμε τα παιδιά για το χειμώνα ή να τα επιστρέφουμε στους γονείς που τα έχουν κακοποιήσει, επειδή εκεί τουλάχιστον θα μπορούν να ζεσταθούν».

Ακόμη, όπως αναφέρει, είναι εύκολο να ελεγχθεί ένα ίδρυμα για τις ποσότητες πετρελαίου που δηλώνει. «Δεν γίνεται ένα ίδρυμα που επί 3-4 χρόνια βάζει 1000-1200 λίτρα ξαφνικά να δηλώσει 5,8,10.000 λίτρα. Είναι το πιο λογικό, το πετρέλαιο φτάνει και μπαίνει, δεν είναι πολυκατοικία ούτε δεξαμενή, είναι ίδρυμα, φαίνεται που πάει». ΦΑΠ για τα κτίρια των Χωριών «Πληρώνουμε και φόρους ως Χωριό SOS, μέχρι και για την αξία των κτιρίων», αποκαλύπτει ο κ. Πρωτόπαπας. «Πληρώνουμε όχι μόνο τα διαμερίσματα που κληρονομούμε, από τα οποία πες θα μπορούμε να έχουμε κάποιο όφελος, από τα ενοίκια κλπ, αλλά πληρώνουμε και φόρο στο Χωριό της Βάρης ένα 3% επί της αντικειμενικής αξίας του. Η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι «θα μπορούσαμε να σας φορολογούμε και περισσότερο, όμως χάριν ευαισθησίας μας δεν το κάνουμε. Το αστείο είναι ότι τα χωριά αν κλείσουν πάνε σε άλλον κοινωνικό φορέα, δεν μπορούν να αλλάξουν ιδιότητα, δεν μπορούν να πωληθούν, δεν έχουν καμία μεταπρακτική αξία. Αφήστε που είναι χώρος τέλεσης Κοινωνικής Πρόνοιας». Χείρα βοηθείας Εάν κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει τα Χωριά SOS, μπορεί να καλέσει στον 5ψήφιο αριθμό 14567 και να δωρίσει με αυτόν τον τρόπο 2 ευρώ, τα οποία πηγαίνουν στο σύνολό τους στο ίδρυμα. Η πληροφόρηση και η ενεργοποίηση του κόσμου είναι σημαντικό κομμάτι, και μπορεί να βγάλει από το επερχόμενο αδιέξοδο το ίδρυμα. Πηγή: koutipandoras.grTags: χωριά SOS Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα