Μπαγκλαντές: Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Κοινωνία

Λίγες μέρες μετά την τραγική κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές με θύματα 900 εργαζόμενους, άλλο ένα δυστύχημα σε χώρο εργασίας έρχεται να προσθέσει τουλάχιστον οκτώ νεκρούς στην εκατόμβη των εργατών που χάθηκαν πρόσφατα. Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε βιομηχανική περιοχή στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, έπληξε άλλο ένα κτίριο που λειτουργούσε ως εργοστάσιο ενδυμάτων που ανήκε σε εξαγωγική εταιρεία.

Το κτίριο όπου

στεγάζεται το εργοστάσιο παραγωγής ενδυμάτων της εταιρείας Tung Hai, στις φλόγες τα ξημερώματα της 9ης/5/2013 STRDEL / AFP

Το εργοστάσιο στη Ντάκα όπου ξέσπασε η φωτιά. Φωτογραφία: REUTERSΌπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Μιρπούρ, στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου που ανήκει στον όμιλο Tung Hai, ένα από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ενδυμάτων της χώρας. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είχαν ήδη αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις όταν ξέσπασε η φωτιά.

«Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές σχετικά με το τι προκάλεσε την πυρκαγιά, αλλά διεξάγουμε έρευνες προκειμένου να εντοπίσουμε τα αίτια», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος του εργοστασίου, Μοχαμάντ Ατικιούλ Ισλάμ.

Τα αποκαϊδια της πυρκαγιάς σε κτίριο της Ντάκα (Μπαγκλαντές) όπου λειτουργούσαν βιοτεχνίες ρούχων MUNIR UZ ZAMAN / AFPΤην Τετάρτη, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές ανακοίνωσε ότι θα προβεί στη διακοπή των λειτουργιών 18 εργοστασίων ενδυμάτων για λόγους ασφαλείας. Αφορμή για αυτή την απόφαση στάθηκε η κατάρρευση του κτιρίου στις 24 Απριλίου, όπου στεγάζονταν πέντε εργοστάσια.

enet.gr

Tags: Μπαγκλαντέςπυρκαγιάεργοστάσιο
Keywords
Τυχαία Θέματα