Α΄Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Σχετικά με εξώδικη δήλωση που επιδόθηκε στη συνάδελφο Αγγελική Σακελλαρίου

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
www.a-athinon.gr, E-mail: [email protected], Ζωγράφου

Αριθ.πρωτ.2 Ζωγράφου 5-1-2018

Θέμα: Σχετικά με εξώδικη δήλωση που επιδόθηκε στη συνάδελφο Αγγελική Σακελλαρίου

Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός της επίδοσης εξώδικης δήλωσης προς τη συνάδελφο Αγγελική Σακελλαρίου, από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.
Η εξώδικη

δήλωση αναφέρει ότι:
«όπως εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση της παρούσας εξώδικης δήλωσης ανακαλέσετε εγγράφως το περιεχόμενο της από 10-11-2017 επιστολής παραίτησής σας, με ανάρτηση της επιστολής ανάκλησης στον πίνακα ανακοινώσεων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου για ισόχρονο διάστημα με την ανάρτηση της παραίτησής σας, αλλιώς σας δηλώνω ότι θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς προάσπιση των δικαιωμάτων μου»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας με ανακοίνωσή του (8/11/2017) είχε ασκήσει κριτική στο υπόμνημα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων του Ζωγράφου (30/10/2017) για να λάβει απάντηση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου η οποία καμία αναφορά δεν είχε στα δύο επίμαχα σημεία στα οποία επικεντρωθήκαμε και ασκήσαμε κριτική. Η συνάδελφος Αγγελική Σακελλαρίου, δασκάλα και μέλος του Συλλόγου μας, υπηρετεί στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και ταυτόχρονα ήταν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Μετά την έκδοση του εν λόγω υπομνήματος, το οποίο συνυπέγραψε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της, υπέβαλε την παραίτησή της (10/11/2017) από το ΔΣ του Συλλόγου. Η ΓΣ του Συλλόγου μας, με ομόφωνο ψήφισμά της (29/11/2017) κατήγγειλε ότι η συνάδελφος «δέχεται απειλές για μηνύσεις εάν δεν ανακαλέσει την παραίτησή της». Τελικά, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, ημέρα που έκλειναν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η συνάδελφος παρέλαβε από δικαστικό επιμελητή την εν λόγω εξώδικη δήλωση.

Πάγια και διαχρονική θέση του Συλλόγου μας είναι η συνεργασία και η κοινή δράση με τους γονείς και τους οργανωμένους φορείς τους (Ομοσπονδία Γονέων, Ενώσεις Γονέων, Σύλλογοι Γονέων). Αυτή την κοινωνική συμμαχία επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε με επιμονή και υπομονή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ιδιαίτερα στου Ζωγράφου, μας συνδέουν κοινοί αγώνες με τους Συλλόγους Γονέων, αγώνες ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων, αγώνες που, σε αρκετές περιπτώσεις, οδήγησαν σε νικηφόρα αποτελέσματα. Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤΟΟΣΑ, ιδιαίτερα σήμερα, που με τις τριμελείς επιτροπές εγγραφών του ΠΔ79 προωθείται η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών μακριά από το σχολείο της γειτονιάς τους, απαιτείται η κοινή αγωνιστική δράση όλων των φορέων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Αγγελική Σακελλαρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα