ΑΣΕΠ: Συνολικά 128.761 αιτήσεις υποβλήθηκαν για τις 8.166 θέσεις σε δήμους

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων στην προκήρυξη 3Κ/2018 για 8.166 θέσεις στους δήμους. Συνολικά κατατέθηκαν 128.761 αιτήσεις ενώ αναλυτικά για κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδα, έγιναν:

5.371 αιτήσεις για την κάλυψη 133 θέσεων κατηγορίας ΠΕ

6.305 αιτήσεις για την κάλυψη 84 θέσεων κατηγορίας ΤΕ

46.073 αιτήσεις για την κάλυψη 2.714 θέσεων κατηγορίας ΔΕ

71.012 αιτήσεις για την κάλυψη 5.235 θέσεων κατηγορίας ΥΕ

Εν τω μεταξύ ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο

διάστημα σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης του νέου προσωπικού δεν λέει να κοπάσει με τους συμβασιούχους από τη μία μεριά να ζητούν μονιμοποίηση για όλους τους παλιούς εργαζόμενους και ηδη υπηρετούντες στους ΟΤΑ και από την άλλη τους νέους υποψήφιους που υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του κριτηρίου της επιπλέον μοριοδότησης είναι άδικη και αφήνει εκτός χιλιάδες υποψήφιους.

Το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή «ιχθύος» ενώ ταυτόχρονα πιέζει την Ανεξάρτητη Αρχή να βγάλει τα αποτελέσματα έως το τέλος Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγουν και οι συμβάσεις των εποχικών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση είπε όχι σε νέα παράταση συμβάσεων, ορισμένοι δήμοι (Αλίμου, Τρικκαίων, Ιωαννινων), εξέδωσαν προκηρύξεις για εποχικές προσλήψεις διμήνης διάρκειας προκειμένου να μην μείνουν χωρίς προσωπικό μέσα στο Πάσχα.

Προσλήψεις με προσωρινούς πίνακες

Σύμφωνα με την προκήρυξη 3Κ/2018, οι νεοπροσληφθέντες θα επιλεγουν σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων. Οι οριστικοί πίνακες αναμένεται να εκδοθούν πολύ αργότερα, ισως και στις αρχές Ιουνίου, αφού διασταυρωθούν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη πιθανότητα πολύς κόσμος να πάει να εργαστεί με την προσωρινή λίστα των επιτυχόντων και στην συνέχεια να απολυθεί όταν θα ανακοινωθεί η οριστική λίστα των επιτυχόντων

ΑΣΕΠΘέσεις εργασίαςαιτήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα