Αρση των περιορισμών στις απολύσεις επιθυμούν οι σχολάρχες

Tweet

Δια της διολίσθησης επιχειρείται σε ιδιωτικά σχολεία η εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για την άρση των περιορισμών στις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως φαίνεται από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Πριν τρεις μήνες, το υπουργείο Παιδείας

εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία η ιδιωτική εκπαίδευση υπάγεται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας και μπορούν να γίνονται ελεύθερες, αναιτιολόγητες οι απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία. Η ΟΙΕΛΕ προσέφυγε κατά της εγκυρότητας της εγκυκλίου και κατά της εφαρμογής της μέχρι να οριστεί δικάσιμος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, πράγματι «πάγωσε» την εφαρμογή της.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, ορισμένα ιδιωτικά σχολεία είχαν ήδη προχωρήσει σε απολύσεις με βάση την εγκύκλιο, τις οποίες απέσυραν μετά την απόφαση του ΣτΕ, αλλά το Κολέγιο Αθηνών αρνήθηκε να συμμορφωθεί και δεν απέσυρε απόλυση που είχε κάνει στα τέλη Ιούλη με την επίκληση των νόμων του 2012 για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Η ΟΙΕΛΕ αποδίδει το γεγονός στο ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος είναι ο αδερφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, όμως η αλήθεια είναι ότι το σύνολο των σχολαρχών - επιχειρηματιών εκπαίδευσης επιθυμούν διακαώς την άρση των όποιων περιορισμών στις απολύσεις και τη δυνατότητα να μειώσουν τις αποδοχές και τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και το κάνουν με κάθε ευκαιρία αξιοποιώντας παραθυράκια και πόρτες των νόμων.

rizospastis.grTags: απολύσεις διαθεσιμότητα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα