Αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Πολιτική

Την απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που έχει υποδείξει αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ, μετά από σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη.

Η απόφαση ελήφθη σε κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη διαφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ.

Συμμετείχαν οι υπουργοί, υφυπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Εκτελεστική Επιτροπή, στηρίζει την πολιτική γραμμή του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, τονίζει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ. «Υπάρχουν βέβαια και διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά δεν είναι δυνατόν σε ένα κόμμα του διαλόγου να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» σημειώνει ο κ. Χατζησωκράτης, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι το κόμμα είναι διχασμένο.

Κατά την ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ με θέμα την αποχώρηση από την κυβέρνηση 11 ψήφισαν υπέρ, 2 κατά και 1 αποχή. Οι κ.κ. Β.Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός ψήφισαν κατά, ενώ αποχή επέλεξε ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Σπ. Λουκούδης. Στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος για το ίδιο θέμα 20 ψήφισαν υπέρ και 6 κατά. Tags: ΔΗΜΑΡκυβέρνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα