Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας - Με 153 βουλευτές μένει η κυβέρνηση

Tweet

Με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων και την ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Με 153 ψήφους κατά, 124 υπέρ και 17 παρών η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Θ. Τζάκρη, καταψήφισε την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας αποτελεί «πράξη ευθύνης

απέναντι στη χώρα». Η Βουλευτής διεγράφη από τον Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι, Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης. Παρών δήλωσαν ΔΗΜΑΡ, Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης.

Η κυβέρνηση ισορροπεί δύσκολα πλέον με 153 βουλευτές, φανερά αποδυναμωμένη μετά και τις τελευταίες της επιλογές αλλά και εν όψει των νέων μέτρων που κάθε μέρα που περνάει, οριστικοποιούνται προς το χειρότερο.

Η ομιλία Σαμαρά χαρακτηρίστηκε από έντονα επιθετικό ύφος απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κος Σαμαράς δόμησε την ομιλία του, σε δύο βασικούς άξονες: Αφ' ενός στην απαξίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, και αφ' ετέρου στην κατάδειξη του «οδικού χάρτη της κυβέρνησης», ως του μόνου τρόπου εξόδου από την κρίση, που παράγει ήδη από σήμερα απτά αποτελέσματα. Εκλογές θα γίνουν το 2016 - οπότε η χώρα «θα έχει βγει απ' το πρόβλημα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε ως ψεύτικες τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα και υπογράμμισε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. Το μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο λαός με την ψήφο του. Η λύση είναι μόνο οι εκλογές είπε κ. Τσίπρας .

Κατ΄ εντολή του λαού η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και θα ψηφίσει νέους νόμους που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε πως «κάναμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα όσα εξαγγείλατε προεκλογικά και σε όλα όσα εφαρμόσατε μετεκλογικά» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ιδού η λύση, ιδού οι εκλογές, ιδού η δημοκρατία, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Tags: ΣαμαράςΤσίπραςπρόταση μομφής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα