Απολύθηκε στο μέσο της χρονιάς εκπαιδευτικός - Ποιος θα βαθμολογήσει τώρα τους μαθητές; Ποιος θα βάλει θέματα εξετάσεων;

Η εσκεμμένη ασάφεια στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση για τις προσλήψεις και απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικά σχολεία να προβαίνουν σε όργιο αυθαιρεσίας και να προετοιμάζουν το έδαφος για παραχάραξη των εκπαιδευτικών διαδικασιών και των τίτλων σπουδών που αυτά εκδίδουν.

Μια τέτοια περίπτωση αποκαλύπτεται σήμερα στο «περίφημο» ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αργολίδας, όπου ιδιωτικός εκπαιδευτικός απολύθηκε παρανόμως στο μέσο του διδακτικού έτους. Ο συνάδελφος πήγε σήμερα στο σχολείο του για να διδάξει στην Γ’ Λυκείου, όμως οι εκπρόσωποι του σχολείου τον απέπεμψαν λέγοντας του ότι απολύθηκε. Στην προσπάθειά του να παραδώσει τις μέχρι τώρα νόμιμες βαθμολογίες των μαθητών βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κλειστές θύρες του σχολείου.

Αναρωτιόμαστε:

Ποιός θα εγκρίνει τη νομιμότητα της απόλυσης του συναδέλφου μας;

Ποιός και με ποιές διαδικασίες θα τον αντικαταστήσει;

Ποιοι και με ποιά κριτήρια θα βαθμολογήσουν τους μαθητές για το διάστημα από την έναρξη ης χρονιάς μέχρι και σήμερα;

Ποιός θα εγγυηθεί τη νομιμότητα της βαθμολογίας, της έκδοσης θεμάτων εξετάσεων και τίτλων σπουδών από τη στιγμή που οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης παραμένουν αναγκαστικά αδρανείς, αναμένοντας εγκύκλιες οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ;

Ελπίζουμε κάποια στιγμή τα ερωτήματα αυτά να απαντηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας. Ειδάλλως το ζήτημα θα λυθεί στη δικαιοσύνη.

Tags: ΟΙΕΛΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα