Απολύουν εργαζόμενες μαθήτριές μας - Αγανάκτηση και αποτροπιασμός

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

(Ε.Λ.Μ.Ε.Σ.Ι.)

Θεσ/νίκης 151, Καλλιθέα, τ.κ. 17610

Καλλιθέα, 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝ.: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ψήφισμα – Καταγγελία

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Σ.Ι. μόλις ενημερώθηκε ότι στη

λίστα της διαθεσιμότητας των 1.621 υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας συγκαταλέγονται και 3 μαθήτριές μας που φοιτούν στο 4ο ΕΠΑΛ (απογευματινό).

Οι μαθήτριες εργάζονται το πρωί σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (όπως ΕΟΠΥΥ, Ψυχιατρείο Δαφνί, ΙΚΑ) και το απόγευμα προσπαθούν να ολοκληρώσουν το Επαγγελματικό Λύκειο, να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο ειδικότητας.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για την απαράδεχτη ένταξη των μαθητριών μας στη λίστα της «ντροπής», που τις αναγκάζει ταυτόχρονα να δίνουν τον καθημερινό αγώνα για τη μόρφωση και την εκπαιδευτική αναβάθμισή τους, με τη μάχη για την εργασιακή τους επιβίωση.

Αντί να προβάλλονται ως παραδείγματα προς μίμηση (εργαζόμενες μαθήτριες), ωθούνται προς τον «Καιάδα» της αναίτιας ανεργίας.

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη και ανήθικη ένταξή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας και απαιτούμε την άμεση επιστροφή στις εργασιακές θέσεις τους για να μπορέσουν, εκτός των άλλων, να προσηλωθούν απρόσκοπτα και στα μαθητικά τους καθήκοντα.

Κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα

Κανένας εργαζόμενος «μαθητής» στην ανεργία

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Σ.Ι.

Tags: Σιβιτανίδειοςαπολύσειςυπουργείο υγείαςΕΟΠΥΥΔαφνίΙΚΑ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα