Απολύεται από τη Βουλή ο Χρυσαυγίτης που ξυλοκόπησε τον φοιτητή - "Φόρμουλα" για επαναπρόσληψη ψάχνει η Χρυσή Αυγή

Πρόκειται για τον 42χρονο χρυσαυγίτη που έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελοκήπους και βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο βαριά κακουργήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (η κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη τροποποιήθηκε επί το αυστηρότερον) και ληστεία κατά συναυτουργία.

Σημειώνεται ότι εκτός από μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, ο Χρ. Ζέρβας είναι «πυρηνάρχης» Αμπελοκήπων και υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής,

τα οποία δέχτηκαν επίθεση προ ημερών.

Η είδηση της προφυλάκισής του σήμανε συναγερμό και στο προεδρείο της Βουλής, το οποίο περίμενε το επίσημο χαρτί της Εισαγγελίας που έφτασε χθες, προκειμένου ο 42χρονος να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από τη θέση του μετακλητού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Εφ.Συν.», η νεοναζιστική οργάνωση αντιλήφθηκε χθες ότι επίκειται η απόλυση και επιχείρησε να εκκινήσει πρώτη τις διαδικασίες της απομάκρυνσής του, σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από άλλο ένα -κατηγορούμενο για κακουργήματα- στέλεχός της.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι την ίδια ώρα οι χρυσαυγίτες ρωτούσαν τις υπηρεσίες της Βουλής ποιες διαδικασίες προβλέπονται ώστε ο Χρ. Ζέρβας να… επαναπροσληφθεί αν αθωωθεί από το δικαστήριο. Κοινοβουλευτικές πηγές ξεκαθαρίζουν πάντως ότι η προβλεπόμενη διαδικασία της απόλυσης με εντολή του Ν. Βούτση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Χρυσή αυγήΧρήστος ΖέρβαςΒουλήμετακλητός υπάλληλος
Keywords
Τυχαία Θέματα