Απολογήθηκε η Νεκταρία Πολάκη για τον θάνατο 4χρονης σε επέμβαση ρουτίνας

Τη Δευτέρα απολογήθηκε στο πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, τον Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο, μετά από επέμβαση ρουτίνας.

Η αναισθησιολόγος επανέλαβε ότι έπραξε ό, τι ήταν δυνατό για να σώσει την 4χρονη, με το πειθαρχικό να διαπιστώνει πιθανή αμέλεια και όχι βαριά ιατρική αμέλεια, όπως είχε αρχικά προκύψει

από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών.

Η ίδια έχει δηλώσει (Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ) πως κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την αντίδραση του οργανισμού του παιδιού και πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η μικρή Μελίνα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών προκύπτει «βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου καθώς δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβια και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Για την ίδια υπόθεση, απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ρεγγίνα Ρουχωτά, η οποία όμως δεν είχε προλάβει να συμμετέχει στη διαχείριση του περιστατικού.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας των γιατρών, αναμένεται η τελική απόφαση αναφορικά με τις κυρώσεις που θα υπάρξουν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης.

Η τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη έχασε τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου 2015, μετά από επέμβαση ρουτίνας (για κρεατάκια) στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ως πιθανότερη μέχρι σήμερα εκδοχή προβάλλει το αλλεργικό σοκ στο αναισθητικό φάρμακο που της χορηγήθηκε.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πατρίς»

αναισθησιολόγοςΝεκταρία ΠολάκηΒενιζέλειο νοσοκομείο
Keywords
Τυχαία Θέματα