Απολογισμός του απερχόμενου αιρετού Γιώργου Χρόνη

Ανακοινώσεις

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΗ

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Στις 31-12-2012 ολοκληρώθηκε η θητεία μου ως αιρετός εκπρόσωπος των συναδέλφων στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Ήμουν παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ( 21 συνολικά

) και έστειλα 29 ενημερωτικά φυλλάδια - με όλες τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και άλλα θέματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους ( υπεραριθμίες, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, βελτιώσεις θέσεων, κενά κ.λ.π. ) - σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Διεύθυνσής μας.

Συνεχίσαμε και αυτή τη χρονιά που πέρασε ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ό.τι ξεκινήσαμε στις αρχές του 2011 όταν για πρώτη φορά εκλέξαμε αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας. Να δίνουμε σημαντικές μάχες μέσα και έξω από το ΠΥΣΠΕ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της ενημέρωσης.

Με τη στάση μας αυτή αναβαθμίσαμε το ρόλο του αιρετού που σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο παραγοντισμός και οι δημόσιες σχέσεις με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και κριτήριο την κομματική ταυτότητα, αλλά το μάτι, το αυτί και η φωνή του κλάδου μέσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Αναμφισβήτητα κορυφαίο γεγονός της χρονιάς που πέρασε ήταν τα κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία της Διεύθυνσής μας που μας ταλανίζει από την αρχή της σχολικής χρονιάς ως και σήμερα. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης, της Διεύθυνσης Γ΄ Αθήνας που με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους υποβάθμισαν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσής μας. Άφησαν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και για να καλύψουν τα κενά προχώρησαν σε συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, διακοπή φοίτησης προνηπίων. Και όλα αυτά στο μέσο της σχολικής χρονιάς αναστατώνοντας τις ζωές και τον προγραμματισμό γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. ( Αναλυτική ενημέρωση υπάρχει στα ενημερωτικά μου φυλλάδια που έχω στείλει στα σχολεία, αλλά και που έχουν δημοσιευτεί στο ΑΛΦΑΒΗΤΑ ).

Όλα αυτά οδήγησαν γονείς και εκπαιδευτικούς σε καταλήψεις σχολικών μονάδων, αλλά και των γραφείων της Διεύθυνσης της Γ΄ Αθήνας απαιτώντας το διορισμό εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα κενά και την ακύρωση όλων των παραπάνω αποφάσεων.

Η στάση των αιρετών μας αυτά τα 2 χρόνια ενόχλησε ορισμένους ( και αναφέρομαι στις κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ) όπου με ανακοινώσεις τους ή με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων τους προσπάθησαν να λασπολογήσουν εναντίον των Παρεμβάσεων και των αιρετών τους. Πήραν όμως την απάντησή τους από τους συναδέλφους στις πρόσφατες εκλογές των αιρετών όπου οι Παρεμβάσεις όχι μόνο αναδείχτηκαν για πρώτη φορά πρώτη δύναμη στη Διεύθυνση της Γ΄ Αθήνας, όχι μόνο αύξησαν τις δυνάμεις τους κατά 300 περίπου ψήφους ενώ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ έχασαν 400 και 200 ψήφους περίπου αντίστοιχα, αλλά άφησαν πίσω τη 2η παράταξη 500 περίπου ψήφους. Ταυτόχρονα η επανεκλογή τόσο η δική μου όσο και του συναδέλφου Παντελή Βαϊνά ήταν μια ηχηρή απάντηση των συναδέλφων απέναντι στη δίωξη, στην αγωγή και στις μηνύσεις που έχουν ασκηθεί εναντίον μας με αφορμή τη συνδικαλιστική μας δράση.

Με απόφαση των Παρεμβάσεων- των σχημάτων της Αττικής- και ύστερα από την παραίτηση των συναδέλφων Γιώργου Γαλάνη και Παντελή Βαϊνά θα είμαι για την επόμενη διετία ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων ως αιρετός στο Α/ΠΥΣΠΕ Αττικής με αναπληρωματικό το συνάδελφο Λουκά Καβακλή. Με την ίδια απόφαση και ύστερα από τη δική μου παραίτηση ο συνάδελφος Παντελής Βαϊνάς θα είναι για την επόμενη διετία ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων ως αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας με αναπληρωματικό το συνάδελφο Δημήτρη Τσουκάλη.

Συνάδελφοι, ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θα είμαστε μπροστά στη μάχη που θα δοθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στο ντόπιο και διεθνές κατεστημένο. Δε μας πτοούν συλλήψεις, διώξεις, μηνύσεις, αγωγές. Θα αγωνιστούμε για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό σχολείο, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Με την αξιολόγηση θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα εκπαιδευτικό. Μην τους το επιτρέψετε. Όλοι στους δρόμους και στον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα των πάντων. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

Tags: Γιώργος Χρόνης
Keywords
Τυχαία Θέματα