Απολογία Αποστολόπουλου για Χαϊκάλη: Τον δάνειζα πολλάκις - ήθελε μόνος του να χρηματιστεί

Ολόκληρη η απολογία Αποστολόπουλου: "Θα γινόμουν κουμπάρος του Χαϊκάλη. Τον δάνειζα, ήθελε μόνος του να χρηματιστεί"

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατέθεσε στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για την καταγγελία που έχει δεχτεί από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του.

Απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα αν: «η άποψή σας είναι ότι ο κ. Χαϊκάλης είναι αυτός που προσπάθησε να βρει ανταλλάγματα για θετική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;» ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε: «Κατηγορηματικά

ναι. Αυτός ήρξατο πρώτος «χείρων αδίκων» λέγοντάς μου πολλές φορές κατά τις συναντήσεις με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού, “να το σιγουρέψουμε κιόλας, να το σιγουρέψουμε κιόλας”. Στο σημείο αυτό επικαλούμαι τις αμφίσημες δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με τη στάση του στην εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας».

Η απολογία του εμπεριέχει αναφορές για την γνωριμία του με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ

"Είχαμε γνωριστεί στις εκλογές του 2012 και αναπτύξαμε μια πολύ καλή φιλική σχέση η οποία εξελίχθηκε σε πρόταση εκ μέρους μου και αποδοχή απ' αυτόν να είμαι κουμπάρος σε επικείμενο γάμο του. Συναντιόμαστε τακτικά, είχαμε κοινές εξόδους και μια πολύ καλή φιλική σχέση. Στο πλαίσιο αυτής της φιλικής σχέσης, ανταλλάσσαμε απόψεις για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Μάλιστα πολλές φορές μου έλεγε "πες τι γίνεται στην πολιτική και την οικονομία για να ξέρω τι να λέω".

Ήθελε να αποχωρήσει ο Π.Χαϊκάλης από τους ΑΝ.ΕΛ.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποκαλύπτει στην απολογία του πως ο Π.Χ. ήθελε να αποχωρήσει από τους ΑΝ.ΕΛ. το καλοκαίρι του 2014 "ή να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα προκειμένου να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί στην ίδια συνάντηση τον ρώτησα γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό και μου απάντησε ότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα".

"Τον είχα δανειοδοτήσει πολλάκις"

Παρακάτω αναφέρει πως: "Γνώριζα ήδη τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση γιατί πολλάκις τον είχα δανειοδοτήσει-βοηθήσει",

Για την συνάντηση με τον Παύλο Χαϊκάλη: "Οι περισσότερες των συναντήσεων γίνονταν με πρωτοβουλία του κ. Χαϊκάλη."

"Δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία συνάντησης μας αλλά των περιεχόμενο των συνομιλιών μας αναφερόταν στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση της χώρας ή στο τι συζητούν δυο φίλοι μεταξύ τους ή σε προσωπικά μας ιδιωτικά θέματα. Οι περισσότερες των συναντήσεων γίνονταν με πρωτοβουλία του κ. Χαϊκάλη. Θέλω να καταθέσω ότι και στην ως άνω συνάντηση η βούληση μου ήταν πάλι να τον προβοκάρω - προκαλέσω".

"Προσωπικά δεν είχα κανέναν ενδιαφέρον ή κίνητρο για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας και φυσικά ούτε την οικονομική δυνατότητα για καταβολή ποσών τέτοιου ύψους. Σε κάθε περίπτωση οι ερμηνείες του κ. Χαϊκάλη είναι αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Tags: Παύλος Χαϊκάληςπρόεδρος της δημοκρατίαςΠΤΔΕπισυνάψεις: apologia.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα