Απόφαση ΓΣ του συλλόγου διδασκόντων της ΣΘΕ ΕΚΠΑ

Tweet Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ 16/12/2013

Την εβδομάδα που πέρασε η Σύγκλητος αποφάσισε ότι το ΕΚΠΑ πρέπει να ανοίξει από τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να διασωθεί το εξάμηνο. Η ΓΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού αποφάσισε να συνεχιστεί η απεργία, αλλά χωρίς να εμποδίζεται

το εκπαιδευτικό έργο.

Λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων και της θέλησης να μη χαθεί το εξάμηνο, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει να αναστείλει την αποχή από τα διδακτικά και διοικητικά καθήκοντα. Η ΓΣ δηλώνει ότι θα επανακαθορίσει τη θέση του Συλλόγου ανάλογα με την έκβαση του διαλόγου και τη στάση του Υπουργού Παιδείας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων, όπως επίσης ανάλογα και με τις εξελίξεις όσο αφορά τη δίωξη του Πρύτανη του ΕΚΠΑ καθώς και των συνδικαλιστών διοικητικών.

Υπάρχουν επίσης σοβαρότατα ζητήματα στα οποία ο Σύλλογος θα επιμείνει:

Χωρίς τους διοικητικούς, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, το Πανεπιστήμιο δε μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι θα δέχονται πίεση να εμπλακούν στις διαδικασίες λειτουργίας του ΕΚΠΑ. Με μια τέτοια εμπλοκή ο Σύλλογος διαφωνεί κατηγορηματικά. Εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε την αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας της ΣΘΕ και του ΕΚΠΑ χωρίς τους 571 διοικητικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή αργία και να διοχετεύουμε τις όποιες πιέσεις προς το Υπουργείο, προκειμένου αυτό να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε.

Παρουσιάστηκαν προσπάθειες εμπλοκής της Αστυνομίας στα εσωπανεπιστημιακά με τα εξωφρενικά «πρωτόκολλα παρεμπόδισης διεξαγωγής μαθήματος» που ζήτησε ο Πρόεδρος του Βιολογικού, κ. Εμμ. Φραγκούλης, να συμπληρώνουν τα μέλη ΔΕΠ ως αστυνόμοι, κατονομάζοντας τους φοιτητές και αποστέλλοντας τα στη ...ΓΑΔΑ μέσω Γραμματείας!! Εδώ πλέον έχει απολεσθεί η κοινή λογική.

Στα πλαίσια ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, συνδικαλιστές του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού κλήθηκαν από το 2ο Τμήμα «Προστασίας του Κράτους»(!) της Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να δώσουν κατάθεση σχετικά με την απεργία τους ή να δώσουν ονόματα των μελών της απεργιακής επιτροπής!

Ο Σύλλογος, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, διαφωνεί κατηγορηματικά με την προτεινόμενη πληρωμή μισθών προσωπικού του ΕΚΠΑ από ίδιους πόρους, αφού αυτή θα οδηγήσει αναπότρεπτα στην επιβολή διδάκτρων. Επίσης διαφωνούμε απολύτως με την προτεινόμενη πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων με επισφαλείς και ελαστικές σχέσεις εργασίας

Η ΓΣ ζητά από τα μέλη ΔΕΠ, τους Προέδρους των Τμημάτων, τους Κοσμητεύοντες και τη Σύγκλητο

· Να μην εμπλακούν διοικητικοί υπάλληλοι στις διαδικασίες «λειτουργίας» του ΕΚΠΑ εφόσον ο Σύλλογός τους απεργεί. Να υπάρξει πλήρης σεβασμός της απεργίας του Διοικητικού Προσωπικού στην πράξη. Καλούμε όποιο μέλος της κοινότητας του ΕΚΠΑ αντιλαμβάνεται πιέσεις για εμπλοκή υπαλλήλων που απεργούν να ειδοποιεί πάραυτα το ΔΣ του Συλλόγου.

· Κανένα μέλος ΔΕΠ δεν αναλαμβάνει καθήκοντα που σε κανονικές συνθήκες αποτελούν αρμοδιότητα του διοικητικού προσωπικού.

· Κάθε πρακτικό πρόβλημα που ανακύπτει (π.χ. αδυναμία διεξαγωγής εργαστηρίων, έλλειψη θέρμανσης, κ.ο.κ.) να αναδεικνύεται από τα μέλη ΔΕΠ και να ενημερώνεται το ΔΣ του Συλλόγου, ώστε αυτά να αναρτώνται στο DEP και στο διαδίκτυο.

· Να μη γίνει δεκτή η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού με επισφαλείς και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Όχι εργολάβοι στο ΕΚΠΑ.

Η ΓΣ ζητά από την Κυβέρνηση

· Να επανέλθει ο Υπουργός στις διαπραγματεύσεις με το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού και να δοθούν έγγραφες διασφαλίσεις και νομικές εγγυήσεις για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

· Να αποσυρθεί άμεσα η πειθαρχική δίωξη κατά του Πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Η ΓΣ καταγγέλλει

· Την επιχείρηση εμπλοκής της Κρατικής Ασφάλειας στις ενδοπανεπιστημιακές διαδικασίες καθώς και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται με τις κλήσεις συνδικαλιστών από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους της Κρατικής Ασφάλειας. Να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ κάθε εμπλοκή της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά θέματα.

· Σχετικά με τα "πρωτόκολλα παρεμπόδισης μαθήματος" με τα οποία ζητείται από μέλη ΔΕΠ να καταδίδουν στη ΓΑΔΑ φοιτητές, δηλώνεται ότι ο Σύλλογος θα κοινοποιεί στο DEP και στο διαδίκτυο το όνομα και την ιδιότητα κάθε μέλος ΔΕΠ που θα συμπληρώσει τέτοιο πρωτόκολλο.

Τέλος, η ΓΣ εξουσιοδοτεί το ΔΣ να συντάξει την «αποτίμηση των τρίμηνων κινητοποιήσεων» του Συλλόγου μας.

Tags: Σύλλογος Διδασκόντων Σχολής Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα