Αποφάσεις του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

Tweet

Δείτε παρακάτω τις αποφάσεις του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου ενάντια στην αξιολόγηση και στις ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ και τη χρήση ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συναντήσεων που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ για τους εκπαιδευτικούς

ΘΕΜΑ: « Δεν συγκροτούμε ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει μια από τις πιο κρίσιμες και ιστορικές μάχες

του ενάντια σε μια αντιεκπαιδευτική πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό. Κομβικό επεισόδιο αυτού του αγώνα είναι η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση που αυτή την περίοδο προωθείται με την ΑΕΕ και την αυτοαξιολόγηση.

Είναι πλέον φανερό ότι στη βάση των συλλογικών μας αποφάσεων, αλλά και των ενυπόγραφων δεσμεύσεων και αντιδράσεων των συναδέλφων, δεν υπάρχει κανένα έρεισμα στα σχολεία του Συλλόγου μας για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης, που ανοίγει το δρόμο για τη γενικευμένη αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο Σχολείων/Νηπιαγωγείων και για μετακινήσεις, ομηρία και απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η συλλογική μας δέσμευση είναι μια και αποδεικνύεται από το ποσοστό του 100% (και παραπάνω) των συναδέλφων μελών του συλλόγου μας, που έχουν υπογράψει ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, παρά το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιχειρείται να εγκατασταθεί.

Τα πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ακύρωση στην πράξη της επιχείρησης εφαρμογής της ΑΕΕ είναι γεγονός, και στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουμε τις πρώτες συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων που απέρριψαν ομόφωνα τη δημιουργία ομάδων εργασίας για την ΑΕΕ, στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων του κλάδου και του Συλλόγου μας (3ο Δημ. Σχ. Πεύκης, 3ο Δημ. Σχ. Μελισσίων, 5ο Δημ. Σχ. Μελισσίων, 1ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου χαιρετίζει και συγχαίρει τους συναδέλφους των παραπάνω σχολείων και συνεχίζοντας αποφασιστικά στην ίδια κατεύθυνση καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας όλες και όλους τους συναδέλφους να συναισθανθούν την κρισιμότητα της στιγμής και να πράξουν ανάλογα. Να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις για τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την υλοποίηση της ΑΕΕ, υιοθετώντας το σχέδιο πρακτικού της Δ. Ο.Ε. το οποίο ήδη σας έχουμε κοινοποιήσει και υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας http://www.doe.gr/

Στη μάχη αυτή, ήδη έχουν μπει εκατοντάδες σχολεία σ’ όλες τις περιοχές της χώρας κι έχουν πάρει ΟΜΟΦΩΝΑ ή κατά πλειοψηφία αποφάσεις ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα και με τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ:

1.Η απόφαση περί συγκρότησης ομάδων εργασίας λαμβάνεται κατά πλειοψηφία από το Σύλλογο Διδασκόντων.

2. Η συμμετοχή των συναδέλφων στις ομάδες εργασίας είναι προαιρετική ακόμα και στην περίπτωση έκδοσης θετικής απόφασης για συγκρότηση ομάδων εργασίας.

Ολόκληρη η νομική γνωμοδότηση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αναφορικά με τη νέα εγκύκλιο (6 – 3 – 2014) του ΥΠΑΙΘ για την εφαρμογή της ΑΕΕ το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Και σε αυτήν την εγκύκλιο από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρεωτική συμμετοχή στις ομάδες εργασίας.

Με αφορμή τη νέα εγκύκλιο, ξεκίνησε μια προσπάθεια ερμηνείας και παραπληροφόρησης, δήθεν ότι η συγκρότηση των ομάδων εργασίας είναι υποχρεωτική. Οι εγκύκλιοι ερμηνεύονται από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (Δ. Ο. Ε. η οποία ήδη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα την οποία κοινοποιήσαμε σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας) με τη βοήθεια νομικών συμβούλων.

Όσοι εξηγούν με διαφορετικό τρόπο το περιεχόμενο τους το κάνουν σκόπιμα, επειδή είναι υπέρμαχοι της αξιολόγησης και προσπαθούν να εφαρμόσουν την πολιτική του υπουργείου πάση θυσία. Γιατί ανάμεσά μας αγράμματοι δεν υπάρχουν.

Στόχος αυτών των φημών είναι να καμφθεί η αντίσταση των συναδέλφων, η συσπείρωσή τους, αλλά και η αντίδραση που έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η μάχη είναι κρίσιμη. Συνεχίζουμε με την καταγραφή πρακτικών, καθολικής απροθυμίας συμμετοχής στην αυτοαξιολόγηση, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Δ. Ο. Ε.

Συνεχίζουμε, το ίδιο ενωμένοι, όπως ξεκινήσαμε με την συγκέντρωση υπογραφών.

Απευθυνόμαστε στο σύλλογο για οποιαδήποτε απορία.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα παρά μόνο την αδίστακτη, αντιλαϊκή πολιτική

της κυβέρνησης.

Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί.

Και σε αυτή τη μάχη οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Μαζικά, συντονισμένα, αποφασιστικά.

Για το ΔΣ του συλλόγου

Θέμα: « Χρήση ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συναντήσεων που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ για τους εκπαιδευτικούς ».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση και οργή των εκπαιδευτικών της Π. Ε. της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας αναφορικά με το ζήτημα της διοργάνωσης σεμιναρίων – συναντήσεων για τους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπ/σης σε χώρους ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι ενίοτε χρησιμοποιούνται και ως «πρότυπα» με τις υποδομές τους σχετικά με τη μαθησιακή διαδικασία, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά στους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπ/σης για τους στόχους και τις πολιτικές που επιχειρεί να υλοποιήσει το ΥΠΑΙΘ στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης, απαιτεί την άμεση παύση της διοργάνωσης κάθε είδους σεμιναρίων – συναντήσεων που διοργανώνονται από το ΥΠΑΙΘ σε χώρους ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Δεν είναι δυνατόν, ενώ απαξιώνεται καθημερινά το Δημόσιο Σχολείο μέσω της υποχρηματοδότησης και της κατάργησης των δομών και υποδομών του, να προωθείται από το ΥΠΑΙΘ η ιδιωτική εκπαίδευση, μέσω της διαφήμισης και της χρήσης προτύπων από τις δομές και υποδομές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για τη μαθησιακή διαδικασία και τους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε να λάβει θέση και να επιληφθεί του προβλήματος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Μαρούσι 10 – 3 – 2014

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Αρ. Πρ.: 75- 76

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

Email:[email protected]

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΑμαρουσίουΑποφάσεις Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα