Αποφάσεις της Γ.Σ. του Συλλόγου ΠΕ "Κ. Σωτηρίου" για την αξιολόγηση, τη συνδρομή και το πρακτικό

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}31/5/2012 Απόφαση της ΓΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου»
για την αξιολόγηση
Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την αξιολόγηση και επιδιώκει να οδηγήσει:
• στις απολύσεις εκπαιδευτικών που προβλέπει το Μνημόνιο 2
των κυβερνήσεων –ΕΕ –ΔΝΤ, σε εφαρμογή του συνολικού σχεδίου για 150 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο
• στο νέο σχολείο της επιχειρηματικής δράσης, της αγοράς και των χορηγών καθώς και της μετακύλισης του κόστους της εκπαίδευσης στους γονείς,
• στην κατηγοριοποίηση σχολείων- μαθητών- εκπαιδευτικών,
• στην εφαρμογή του μισθολόγιου - βαθμολόγιου καρατόμησης μισθού και εξέλιξης – φτώχεια, υπηρεσιακή καθήλωση και ενδεχόμενη απόλυση,
• την απόλυτη υποταγή και το φόβο των εκπαιδευτικών.
Το έργο αυτό απροκάλυπτα το αναθέτουν τόσο σε στελέχη εκπαίδευσης όσο και σε ιδιωτικές εταιρείες και σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε.

Η αξιολόγηση και η σύνδεσή της με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη - νέο μισθολόγιο, δε θα περάσουν

Δεν θα αποδεχτούμε καμιά λογική ποσοστώσεων και εφαρμογής του 4024/11 για το νέο μισθολόγιο- βαθμολόγιο σφαγείο. Καμιά βαθμολογική εξέλιξη να μην προχωρήσει με βάση την αξιολόγηση. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

- Η πλειοψηφία της ΔΟΕ με απόφασή της πάνω στο θέμα της αξιολόγησης προτείνει τρόπους στο Υπουργείο για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς!!!
- Ανοίγει δρόμους στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου για την εφαρμογή της αξιολόγησης της σφαγής, των απολύσεων και του σχολείου Α.Ε.
Να τι λέει η ίδια η ανακοίνωση της ΔΟΕ:
«Ο Κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων έχει ταχθεί καθαρά υπέρ της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου…Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και ιδιαίτερα από τα εμπλεκόμενα μέρη είναι, ότι για να εφαρμοστεί και ιδιαίτερα να πετύχει ένα σύστημα αξιολόγησης, πρέπει να συζητηθεί και να τύχει της αποδοχής τόσο από την πλευρά των αξιολογητών, όσο και των αξιολογούμενων. Από το προϊόν της αξιολογικής διαδικασίας πρέπει να προκύπτει όφελος, ποιότητα και αναβάθμιση της ίδιας της εκπαίδευσης» (5/3/2012).
Δηλαδή, η ΔΟΕ όχι μόνο τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, στόχος εδώ και δεκαετίες των μονοπωλίων, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, αλλά θέτει και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε αυτή να έχει την αποδοχή των εκπαιδευτικών, να εφαρμοστεί και να πετύχει!
Η στάση της αυτή, για μια ακόμα φορά, ισοδυναμεί με ξεπούλημα, με προδοσία!
Η ΔΟΕ έχει, άλλωστε, εδώ και χρόνια, «λερωμένη τη φωλιά της»
Κι’ αυτό παρά το γεγονός ότι στην τελευταία Ολομέλεια των Προέδρων (9/3/2012) δεν βρέθηκε ούτε ένας πρόεδρος Συλλόγου από όλη την Ελλάδα, που να στηρίξει τη θέση της πλειοψηφίας της
Keywords
Τυχαία Θέματα