Αποφάσεις Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Μαρούσι 05 – 04 – 2013

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Αρ. Πρ.: 62

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι Προς:

Τηλ. Fax: 210 8020788 Μέλη του Συλλόγου

Κιν : 6932628101 Κοινοποίηση:

Πληροφορίες: Καββαδία Φ. ΔΟΕ,

Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε.

Ενώσεις Γονέων περιοχής

ευθύνης Συλλόγου μας

Σχ. Συμβούλους περιοχής

ευθύνης Συλλόγου μας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ!!

align="center">ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ !!!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!!!

Το έργο της υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων σχολείων συνεχίζεται

Το νέο σχολείο της αγοράς εκτός των άλλων δεν πρέπει να έχει ούτε εκπαιδευτικούς!!!

Το ΥΠΑΙΘΠΑ και η κυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο με στόχο τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Μετά την καταγραφή του αριθμού των μαθητών στο “survey” (τ.μ. αιθουσών ανά μαθητή) που μπορούν να στοιβαχτούν σ’ αυτές ανάλογα με το μέγεθός της, το Υπουργείο Παιδείας με επείγουσα εγκύκλιό του ζήτησε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης , τους Διευθυντές των σχολείων και τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων να δικαιολογήσουν γιατί τα σχολεία τους έχουν τη συγκεκριμένη οργανικότητα όπου αυτή δε δικαιολογείται από το συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών .

Το παράδειγμα που αναφέρεται στην εγκύκλιο μιλάει για 12θέσιο σχολείο με συνολικό αριθμό 240 μαθητών, θέλοντας να δικαιολογήσουν ότι δεν πρέπει να είναι 12θέσιο, αφού 240:25 κάνει 10 και το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει σαν 10θέσιο .

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καταδικάζει την προσπάθεια του ΥΠΑΙΘΠΑ και της κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να καταργήσει σχολεία, να μετακινήσει και να απολύσει εκπαιδευτικούς. Ιδιαίτερα, όταν έχουμε έντονη την εμπειρία των προπέρσινων συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων και των συνεπειών τους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς τους γονείς τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους .

Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα ως εξής:

«Η οργανικότητα του σχολείου έχει καθοριστεί με τις αιτιολογημένες αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα αναλυτικά στοιχεία ανά τμήμα υπάρχουν στην υπηρεσία». Με βάση την απόφαση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.

Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση.

Να ξεσηκωθούμε όλοι και ενωμένοι να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 στις 14:00 στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής (Τσόχα 15 – Αμπελόκηποι)

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε., τη Δ. Ο. Ε. και όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, αποφασιστικά και ενωτικά να οργανώσουμε άμεσα τις αντιδράσεις μας απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης με κεντρικό αίτημα:

Να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Αγωνιζόμαστε για :

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση.Μέχρι 20 παιδιά στο τμήμα – 15 παιδιά στα Νηπιαγωγεία και στις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού.Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Φ. Καββαδία Γ. Κοκκινομηλιώτης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Μαρούσι 05 – 04 – 2013

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Αρ. Πρ.: 60

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι Προς:

Μέλη του Συλλόγου

Κοινοποίηση:

ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε.

ΠΟΕ – ΟΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ομόφωνα καταδικάζει και καταγγέλλει την καταδικαστική απόφαση του β΄ μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος των συνδικαλιστών της ΠΟΕΟΤΑ Αδαμόπουλου Νίκου ( μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας), Καραγεώργου Βασιλικής (πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ)και Μαυρουδή Νίκου (συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου).

Με την απόφαση του αυτή, για την καταδίκη των εργαζόμενων – συνδικαλιστών σε εξάμηνη φυλάκιση επειδή «παραβρέθηκαν » και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου το 2007, το δικαστήριο επιδιώκει να θέσει τους αγώνες των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα στο απόσπασμα.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι μια πολιτική απόφαση σταθμός, ακόμα και για τα δεδομένα μιας δικαιοσύνης που έχει νομιμοποιήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους, αφού το β’ μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, έπειτα από δύο ώρες ακροαματική διαδικασία, χωρίς να προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο ή αξιόποινη πράξη, ούτε καν από τα στοιχεία και όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις ακόμη και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, πήρε αυτή την απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την απόφαση τους οι δικαστές ζήτησαν διακοπή της δίκης για μια ώρα.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας παραδέχτηκε πως παρόλο που δεν προκύπτουν εμφανή στοιχεία, θεώρησε ότι και μόνο η παρουσία των εργαζόμενων - συνδικαλιστών στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν και έτσι πρότεινε την καταδίκη τους.

Φαίνεται ότι ο ρόλος που «επιτρέπει» η τρικομματική κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ να έχουν οι συνδικαλιστές στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες των σωματείων που εκπροσωπούν, είναι να κάθονται στον καναπέ, μακριά από τους αγώνες αυτούς, προκειμένου να είναι «νόμιμοι» και «αρεστοί» στην κυβέρνηση και στη δικαιοσύνη της.

Όλο και πιο καθαρά φαίνεται ότι οι δρακόντειοι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση δεν αποσκοπούν στο να «χτυπήσουν τη διαφθορά στο δημόσιο», όπως ισχυρίζονται, αλλά να χτυπήσουν όποιον παλεύει και αντιστέκεται. Είναι φανερό πλέον πως η τρικομματική συγκυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικα επιδιώκει με ξεδιάντροπο τρόπο τα δικαστήρια να λειτουργούν με εντολές «άνωθεν», σαν τα στρατοδικεία των δυνάμεων κατοχής και της χούντας για την επιβολή των αντεργατικών τους σχεδίων.

ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Το δόγμα του «νόμου και της τάξης» της απόλυτης και προληπτικής καταστολής σε οποιονδήποτε αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί ή ακόμα απλώς συμπαραστέκεται στους εργατικούς – κοινωνικούς αγώνες, γίνεται πλέον οδηγός των αποφάσεων των δικαστηρίων αυτή την περίοδο.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των συναδέλφων – συνδικαλιστών της ΠΟΕ – ΟΤΑ, είμαστε στο πλευρό τους και θα παλέψουμε όλοι μαζί για την δικαίωσή τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Φ. Καββαδία Γ. Κοκκινομηλιώτης

Tags: Αποφάσεις Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita