Αποχωρεί ο Φώτης Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ χρειάζεται νέα ηγεσία»

«Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε την

πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Προσωπικά, νοιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου» ενώ πρόσθεσε πως: «Να επιμείνουμε στη συνέχιση της παρουσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, με σαφή πολιτική θέση και προσανατολισμό με σκοπό … Η κοινωνία χρειάζεται τη ΔΗΜΑΡ… Και όσοι αποφασίζουμε να κρατήσουμε τη ΔΗΜΑΡ, το κάνουμε για να προχωρήσει το κόμμα και όχι για να διαχυθεί ή και να αφομοιωθεί από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς»

«Χρειαζόμαστε νέο πρόεδρο που θα ηγηθεί της προσπάθειας επανεκκίνησης. Χρειαζόμαστε και μια νέα Κ.Ε αποτελούμενη από συντρόφους που επιθυμούν στη νέα φάση να εργασθούν για τη συνέχιση της δραστηριότητας του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε και τον αριθμό των μελών από τα οποία θα συγκροτείται η Κ.Ε και η Εκτελεστική Επιτροπή.»

Tags: Φώτης ΚουβέληςΔΗΜΑΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα