"Αντιδημοκρατική εκτροπή" στην Βουλή - Απέχουν την Παρασκευή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Tweet

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν θα παραστούν στο θερινό τμήμα της Βουλής όπου παρέπεμψε η διάσκεψη των προέδρων την απόφαση για το αν αθροίζονται ή όχι οι προτάσεις για δημοψήφισμα.

Ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης

από την αξιωματική αντιπολίτευσης ανέφερε συγκεκριμένα πως πρόκεται για "αντιδημοκρατική εκτροπή" και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αναγνωρίζει την αυριανή απόφαση.

Σε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, αναφέρεται ρητά πως : "Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Συνεπώς, οι βουλευτές του ΚΚΕ δε θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία".

Απόψε θα συνεδριάσουν και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μετέχουν στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, για να αποφασίσουν την στάση τους.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ ο Πάνος Καμμένος θα προτείνει την παρουσία του κόμματος στη Βουλή σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι θα εξηγήσουν τις θέσεις τους αναφορικά με την «αντισυνταγματικότητα» της κυβερνητικής επιλογής για τη ΔΕΗ, και στη συνέχεια, οι βουλευτών των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογιστούν και δια αυτού του τρόπου να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές των βουλευτών της ΧΑ για το σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών.

Tags: ΣΥΡΙΖΑΚΚΕμικρή ΔΕΗ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα