Αντί να καταγγείλουν τη διοίκηση καταγγέλουν τον αιρετό! Ποιος θέλει να κρύψει την απόφαση του ΠΥΣΠΕ και το ποιος την ψήφισε;

Ανακοινώσεις

Δήλωση των

αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, [email protected], και

αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, [email protected]

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Αντί να καταγγείλουν τη διοίκηση καταγγέλουν τον αιρετό!

Ποιος θέλει να κρύψει την απόφαση του ΠΥΣΠΕ και το ποιος την ψήφισε;

Με το ενημερωτικό για την συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 31/1/2013 (http://www.syllogosdelmouzos.gr/013/en010213.pdf) καταγγείλαμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ για την απαράδεκτη και αυθαίρετη απόφαση μετακίνησης συναδέλφου γυμναστή, ο οποίος καλείται να εγκαταλείψει τα μισά τμήματα στα οποία διδάσκει στο Δημ. Σχολείου του Διλόφου και να «καλύψει» το κενό του ΔΣ Κουβαρά κατά 10 ώρες!!! Στην καταγγελία μας κατονομάσαμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ (διορισμένα και αιρετά) και τη στάση που κράτησαν στην ψηφοφορία.

Στην καταγγελία μας ανταποκρίθηκαν και εξέδωσαν αποφάσεις καταγγελίας της διοίκησης και των διορισμένων μελών στο ΠΥΣΠΕ και οι τρεις σύλλογοι της Αν. Αττικής (Γλυφάδας- Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης, Σωκράτης και «Κ. Σωτηρίου») και έχουν ορίσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής την Παρασκευή 8/2/13 στις 2μμ το μεσημέρι.

Ο τέταρτος σύλλογος της Αν. Αττικής σύλλογος Δελμούζος εξέδωσε την καταγγελία : «Νέα ήθη των εκλεγμένων αιρετών με το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο».

(http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-11-10-32-12/2011-12-11-10-39-57/1121----------q--q)

Μάλιστα σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται : «στο δεύτερο ενημερωτικό δελτίο καταγγέλλονται και στοχοποιούνται πρόσωπα με ονοματεπώνυμο και όχι με βάση τον θεσμικό τους ρόλο.»

Είναι θλιβερό το κατάντημα των παρατάξεων ΠΑΣΚ και της μεταλλαγμένης ΔΑΚΕ – «ΜΑΖΙ πέρα από κόμματα και παρατάξεις» που από κοινού ψήφισαν αυτή την απόφαση.

Οι παρατάξεις αυτές όχι μόνο δεν καταγγέλλουν την αυθαιρεσία της διοίκησης (δεν υπάρχει ούτε μία λέξη στην ανακοίνωσή τους) αλλά υπερασπίζονται τους μέχρι πριν διοριστούν στο ΠΥΣΠΕ, υποψήφιους με τα ψηφοδέλτιά τους και μας εγκαλούν γιατί τους κατονομάσαμε, όταν αυτοί υπηρετούν απαρέγκλιτα (όπως φαίνεται από τη στάση τους στο ΠΥΣΠΕ) την πολιτική των περικοπών και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Το επίσης απαράδεκτο στη στάση των δύο παρατάξεων είναι ότι αντί να ακολουθήσουν αυτή τη στενά παραταξιακή τακτική με παραταξιακή ανακοίνωση εμπλέκουν το σύλλογο Δελμούζο σε καταγγελία προς τους αιρετούς!!!

Όσο για τα άλλα φαιδρά που αναφέρονται στην καταγγελία σε βάρος μας για παραταξιακή συμποεριφορά, οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που διακηρύξαμε και στην ανακοίνωση για την ανάληψη των καθηκόντων μας (http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-11-15-15-58/1106-2013-01-29-06-47-47 ):

«Eπαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις…»

«Δεν θα λειτουργήσουμε ως κομμάτι της διοίκησης, αλλά ως εκπρόσωποι του συλλογικού - μαχητικού – ανεξάρτητου συνδικαλιστικού κινήματος και θα υπερασπιστούμε τα

δικαιώματα και την εργασιακή αξιοπρέπεια όλων μας και του κάθε συναδέλφου, ξεχωριστά, ανεξάρτητα από την παραταξιακή του/της τοποθέτηση.»

Για το αν προτάσσουμε τη συνεργασία των συλλόγων παραθέτουμε απόσπασμα από τη δήλωσή μας όπου τη συνεργασία αυτή την τοποθετούμε πρώτη στη σειρά:

«Σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε πιο συλλογικά και πιο άμεσα σε όλες τις περιοχές θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους συλλόγους και με τις κινήσεις – εκπαιδευτικές συλλογικότητες μέσα από τις οποίες εκλεγήκαμε στην Αν. Αττική καθώς και με τα σχολεία και τους συναδέλφους.»

Επίσης ξέρουν πολύ καλά οι καταγγέλλοντες ότι τα ενημερωτικά μας έχουν αποδέκτες όλα τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων της Αν. Αττικής (κάτι που δε συνέβαινε μέχρι τώρα τουλάχιστον προς εμάς ως μέλη των ΔΣ των συλλόγων) και με τους προέδρους κάναμε την πρώτη επαφή για να αντιμετωπίσουμε την αυθαιρεσία της διοίκησης – φαίνεται όμως στην πράξη ποιος πραγματικά θέλει να ανταποκριθεί σ΄ αυτό και ποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει προσχηματικά για να «λασπώσει» την αγωνιστική μας προσπάθεια.

Επίσης από τη διακήρυξη του Ενωτικού Αγωνιστικού Ψηφοδελτίου ξεκαθαρίσαμε ότι η θέση του αιρετού για μας δεν θα είναι θέση για τη δημιουργία ενός ακόμα παράγοντα ούτε δρόμος προσωπικής προβολής και στάσης αλλά θα δεσμεύεται και θα εκφράζει τις αρχές και τη συλλογική θέση των συλλογικοτήτων – Κινήσεων που συμμετέχουν και στηρίζουν το ψηφοδέλτιο αυτό. Η θέση του δεν είναι προσωπική και θα τηρήσουμε την εναλλαγή στα πρόσωπα όπως δεσμευτήκαμε.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συλλογικής και όχι προσωπικής λειτουργίας και σε μια προσπάθεια να έχουμε την καλύτερη άμεση εικόνα της κατάστασης σε όλες της περιοχές, πράγμα που μπορεί να ξέρει η τοπική συλλογικότητα καλύτερα, είπαμε πως θα συμβάλουν στην ενημέρωση και συλλογική λειτουργία του αιρετού, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε και συνάδελφοι από τους αντίστοιχες συλλογικότητες στους συλλόγους της Αν. Αττικής – άλλωστε στο μέλλον θα βρεθούν και αυτοί στη θέση του αιρετού. Είναι φανερό ότι αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση ούτε θέλει να υποκαταστήσει την προτεραιότητα και το διαφορετικό χαρακτήρα που έχει η συνεργασία μας με τους συλλόγους και τα ΔΣ.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι φυσικά και θα ακολουθήσουμε νέα ήθη στη στάση μας ως αιρετοί. Θα κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί. Θα αποκαλύπτουμε τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τα όσα συμβαίνουν στο ΠΥΣΠΕ, θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και θα συμβάλουμε στον αγώνα για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων του.

Φυσικά και δεν έχουμε σχέση με τα «παλαιά ήθη» των αιρετών συνέχεια της διοίκησης, της συγκάλυψης, των πελατειακών σχέσεων και «εξυπηρετήσεων», της υπεράσπισης των μελών την παράταξης ακόμα και όταν αυτοί στέκονται απέναντι από τους συναδέλφους και την εκπαίδευση.

4/2/13

Tags: Κώστας ΤουλγαρίδηςΓιάννης Μαρκάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα