Ανοίγουν οι πύλες του μουσείου μετά τη ληστεία

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Άνοιξε και πάλι το Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από τη ληστεία του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το μουσείο, όπου στεγάζονται συλλογές αρχαιοτήτων που σχετίζονται με τους αρχαίους αθλητικούς αγώνες, χρειάστηκε να παραμείνει κλειστό για ένα διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που είχαν γίνει στις προθήκες τις οποίες είχαν παραβιάσει οι ληστές.

Συνολικά

εκλάπησαν 75 αρχαία αντικείμενα. Ωστόσο, ισάριθμα και ισάξια αρχαία που βγήκαν από τις αποθήκες του μουσείου έχουν τοποθετηθεί πλέον στις προθήκες.

Στους χώρους του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων έγινε την Τετάρτη το βράδυ εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων της Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Σεμπάστιαν Κόε, ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ, Ζιλμπέρτ Φελί, ο συντονιστής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Ντένις Όσβαλντ, και άλλοι.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος Πηγή: zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα