Ανοιχτό μάθημα διαμαρτυρίας για τον αριθμό των νεοεισερχόμενων φοιτητών

Αννα Ανδριτσάκη

Ανοιχτό μάθημα διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΤΕΑΠΗ), στο χώρο του Χημείου, αντιδρώντας στον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των νεοεισερχόμενων φοιτητών, που ουσιαστικά οδηγεί σε αδυναμία υλοποίησης του προγράμματος σπουδών.

«Στο Τ.Ε.Α.Π.Η. έχουν ήδη εγγραφεί 181 νεοεισερχόμενοι φοιτητές-τριες: 159 από πανελλαδικές

εξετάσεις και 21 από ειδικές κατηγορίες. Επιπλέον το υπουργείο ενέκρινε τη μετεγγραφή 176 φοιτητών, ενώ αναμένεται να προστεθούν και οι μετεγγραφές φοιτητών με οικονομικά κριτήρια. Ως εκ τούτου, έχουμε πάνω από 100% αύξηση των φοιτητών τους οποίους καλούμαστε να εκπαιδεύσουμε» δηλώνουν οι διδάσκοντες στο τμήμα.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι την ίδια στιγμή:

• Ο αριθμός των διδασκόντων έχει συρρικνωθεί δραματικά, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη πρόσληψης νέων διδασκόντων. Το τμήμα διαθέτει σήμερα 21 μέλη ΔΕΠ, 2 μέλη ΕΕΠ και 2 μέλη ΕΔΙΠ ενώ οι ενεργοί φοιτητές (χωρίς μετεγγραφές) είναι 1484 προπτυχιακοί και 296 μεταπτυχιακοί σε πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα.

• Σημαντικό μέρος του Προγράμματος Σπουδών αποτελείται από εργαστηριακά μαθήματα και πρακτικές ασκήσεις που πλέον δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

• Δεν υπάρχει επάρκεια ούτε σε υποδομές ούτε σε διοικητικό προσωπικό.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Tags: Πανεπιστήμιο Αθηνώνφοιτητέςανοιχτό μάθημα διαμαρτυρίαςνεοεισερχόμενοι φοιτητές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα