Ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους εκπ/κούς της Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας του Δημήτρη Πολυχρονιάδη

Μαρούσι 13 – 10 – 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

προς τους Εκπαιδευτικούς της Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας

του Δημήτρη Πολυχρονιάδη

Δασκάλου του 1ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, πρώην αιρετού στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας, υποψήφιου στις εκλογές αιρετών του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, μέλους του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π. Ε.)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

εκπαιδευτικοί της Π. Ε. που υπηρετείτε στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας, στις 5 του Νοέμβρη 2014 θα κληθούμε να αναδείξουμε με την ψήφο μας τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια (Π. Υ. Σ. Π. Ε. – Α. Π. Υ. Σ. Π. Ε. – Κ. Υ. Σ. Π. Ε.) συμμετέχοντας στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων που θα παλεύουν για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή και καταστρατήγηση από την πλευρά της διοίκησης της εκπαίδευσης και των ανάλγητων – αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που υλοποιούνται στο χώρο της δημόσιας εκπ/σης υπό το ασφυκτικό πλαίσιο των επιλογών της τρόικα (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ).

Η παρουσία και κάθοδός μου στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων την κρίσιμη αυτή περίοδο με το ψηφοδέλτιο του Ανεξάρτητου Ριζοσπαστικού Συνδικαλισμού της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ γίνεται για λόγους αρχής, αφού θα ήταν ανακόλουθο από την πλευρά μου να μην επιδιώξω να κριθώ από τους συναδέλφους μου για όλη την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία λειτούργησα ως αιρετός εκπρόσωπός τους (Νοέμβριος 2012 – Ιούνιος 2014) οχυρωμένος πίσω από το γεγονός ότι από τις 26 Ιουνίου 2014 διατελώ μέλος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας το εργατικό – εκπαιδευτικό κίνημα αντιμετωπίζει μια ενορχηστρωμένη επίθεση από την πλευρά της διοίκησης με στόχο τον έλεγχο του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας και την εκλογή αιρετών εκπροσώπων φιλικά προσκείμενων και απόλυτα ελέγξιμων από τη διοίκηση της εκπαίδευσης και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

Πρόκειται για το ψηφοδέλτιο της Α. Κ. ΣΥ. Α. (Αγωνιστική Κίνηση Συνεργαζόμενων Αυτόνομων Εκπ/κών) που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συσσωμάτωση εκπαιδευτικών που προέρχονται από το χώρο της ΠΑΣΚ – ΔΗ. ΣΥ. με την προσθήκη ανθρώπων της διοίκησης (οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν σχέση με το συνδικαλισμό, αλλά συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο υποκύπτοντας σε εκβιασμούς και πιέσεις από την πλευρά της διοίκησης) έχοντας ως στόχο την εγγραφή υποθηκών για το μέλλον της εξέλιξης τους ως στελεχών εκπαίδευσης.

Στο ψηφοδέλτιο αυτό της Α. Κ. ΣΥ. Α. που η μοναδική του αξία είναι να αποτελέσει ανάχωμα για την επέλαση των υγιών ριζοσπαστικών – ταξικών συνδιακαλιστικών δυνάμεων στην προσπάθεια τους για εκλογή τους στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας κρύβεται από πίσω ο κος Δ/ντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (παλιό και μη εξαιρετέο συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚ) και η εμμονή του να ελέγξει τη σύνθεση του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας όχι μόνο σε ότι αφορά τα διορισμένα μέλη, αλλά ακόμα και στην εκλογή των αιρετών μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Άλλωστε η πολιτική που ασκείται από τον κο Δ.ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας σε ότι αφορά τη λειτουργία του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας αποτελεί μνημείο αδιαφάνειας και νεποτισμού πράγμα το οποίο προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να αναδείξουμε – αποκαλύψουμε με ιδιαίτερη επιτυχία όλο αυτό το διάστημα που εκπροσωπούμαστε στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας με αιρετό εκπρόσωπο της παράταξής μας (ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ).

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες μας για τον έλεγχο και την αποκάλυψη των πολιτικών της διοίκησης με στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και του δημόσιου σχολείου ήταν τόσο επιτυχημένες που ανάγκασαν τον κο Δ/ντή Εκπσης της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας να επιστρατεύσει τους πάντες στη προσπάθεια του να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο της Α. Κ. ΣΥ. Α. (πρώην ΠΑΣΚ – ΔΗ.ΣΥ.) χρησιμοποιώντας ως υποψηφίους: τον Προϊστάμενο Εκπ/κό θεμάτων της Β΄Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας, εκπ/κούς πρώην γραμματείς του πρώην υφυπουργού Παιδείας Κεδίκογλου, Δ/ντές και Δ/ντριες Σχολείων της περιοχής που δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί με το συνδικαλισμό (προκειμένου να εξασφαλίσουν την θετική επανάκρισή τους ως Δ/ντες) κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο ψηφοδέλτιο της Α. Κ. ΣΥ. Α. αλλά και στο ψηφοδέλτιο της Δ. Α. Κ. Ε. όσοι Δ/ντές – Δ/ντριες συμμετέχουν έχουν συμμετάσχει όλοι/όλες στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση των Δ/ντών προκείμενου να γίνουν αξιολογητές των συναδέλφων, αγνοώντας πλήρως το συνδικάτο και τις αποφάσεις της Δ. Ο. Ε. και του κλάδου και αναρωτιόμαστε αλήθεια, όταν οι συνάδελφοι αυτοί έχουν ήδη αποδεχτεί τις εντολές της διοίκησης στο ζήτημα της αξιολόγησης με ποιο τρόπο θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών απέναντι στις επιθέσεις της διοίκησης αν εκλεγούν ως αιρετά μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου;

Σ’ όλους αυτούς ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη καταδικάζοντάς τους και στις εκλογές αιρετών, ψηφίζοντας στηρίζοντας τις δυνάμεις του ανεξάρτητου ταξικού ριζοσπαστικού συνδικαλισμού:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι υποψήφιοι της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με τη συμμετοχή μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας :

Στοχεύουμε στην ανάπτυξη της κινηματικής δράσης και όχι στη συνδιαχείριση της κυβερνητικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι εκπρόσωποι του κρατικού συνδικαλισμού της συνδιαλλαγής.

Ασκούμε έλεγχο, αποκαλύπτουμε , καταγγέλλουμε τις αυθαιρεσίες , τις παράνομες ενέργειες, την αδιαφάνεια, το « κράτος εν κράτει » της Διοίκησης.

Ενημερώνουμε τους συλλόγους μας και αναδεικνύουμε στους συναδέλφους και την κοινωνία τα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, το Υπουργείο και η Διοίκηση.

Υλοποιούμε τις αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων μας.

Εφαρμόζουμε τη λογική της εναλλαγής και μέσα στα πλαίσια της διετούς θητείας και την επιστροφή στην τάξη των αιρετών μας μετά τη λήξη της θητείας τους.

Στις 5 Νοέμβρη 2014

Διεκδικούμε την εκλογή μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Γκρεμίζουμε

Τον κρατικό συνδικαλισμό της συνδιαχείρισης και της συναλλαγής

Τα δεκανίκια της εξουσίας που νομιμοποιούν την αναξιοπρέπεια και την υποταγή

Την πολιτική που βγάζει στην παρανομία τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία

Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Δάσκαλος του 1ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, πρώην αιρετός στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας, μέλος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π. Ε.)

[email protected], 6945394406

Tags: Δημήτρης ΠολυχρονιάδηςαιρετόςΠΥΣΠΕ Β ΑθήναςΔΟΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα