Ανοιχτή επιστολή αποχώρησης εκπαιδευτικού από τη διαδικασία ανάδειξης διευθυντών

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ: Αποχώρηση υποψήφιου εκπαιδευτικού από τη διαδικασία ανάδειξης διευθυντών

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή, σας γνωστοποιώ τη συνειδητή απόφαση αποχώρησής μου από τη διαδικασία εκλογής ανάδειξης Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής, θέση για την οποία υπήρξα υποψήφιος.

Η ακαδημαϊκή γνώση, το συγγραφικό μου έργο, η επαγγελματική εκπαιδευτική μου διαδρομή, στη σφαίρα τόσο της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας εκπαίδευσης, με το μεγαλύτερο μέρος της στην ειδική

αγωγή, οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, το διοικητικό μου έργο και ως αναπληρωτή Διευθυντή επί πέντε συναπτά έτη, μεταξύ άλλων, αλλά πρωτίστως και πάνω απ΄ όλα το όραμα, η αγάπη και η ευαισθητοποίησή μου για την ειδική αγωγή γενικότερα και για το συγκεκριμένο σχολείο ειδικότερα, με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή.

Μετά λύπης μου, όμως, διαπίστωσα ότι την τελευταία εβδομάδα αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας ανάδειξης των "αρίστων" για την επιλογή του Διευθυντή του σχολείου και μετατοπίστηκε το βάρος της επιλογής σε ανούσιες, υπόγειες και παρασκηνιακές, "παραπολιτικού" τύπου, διεργασίες, που θίγουν και προσβάλλουν βάναυσα την ηθική, την παιδεία, την αισθητική και την εκπαιδευτική μου διαδρομή.

Σεβόμενος απόλυτα τόσο τη θέση όσο και τη διαδικασία ανάδειξης Διευθυντή, αρνούμαι κατηγορηματικά να εμπλακώ σε οποιαδήποτε χειριστικού τύπου συμπεριφορά και κίνηση προς το πρόσωπό μου, προβαίνοντας στην παρούσα πράξη αποχώρησής μου που συνιστά πράξη αξιοπρέπειας, δύναμης και υπέρβασης σε ό, τι με αφορά.

Με εκτίμηση

Κολίτσης Νίκος

Φιλόλογος ειδικής αγωγής

Υποψήφιος Διευθυντής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής

Tags: επιλογή διευθυντώνανοιχτή επιστολήαποχώρηση
Keywords
Τυχαία Θέματα