Ανεξαρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία: Σκανδαλώδες έγγραφο από τη ΔΟΕ βάζει χέρι στο μηνιαίο μισθό μας μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. \"Η ΑΘΗΝΑ\" Σκανδαλώδες έγγραφο από τη ΔΟΕ βάζει χέρι στο μηνιαίο μισθό μας μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
Θα το επιτρέψουμε; Στα μουλωχτά και σε ανύποπτο χρόνο, την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΔΟΕ
με ένα κατάπτυστο κείμενο ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να συνεταιριστεί με το Κράτος και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ώστε να παρακρατά από 1ης Ιουλίου από κάθε εκπαιδευτικό της Π.Ε. σε όλη τη χώρα το ποσό των 2.40 ευρώ ανά μήνα, που αντιστοιχεί στο μέρος εκείνο της ετήσιας συνδικαλιστικής συνδρομής που καταβάλλουν οι σύλλογοι στη ΔΟΕ για κάθε μέλος τους.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την ώρα που η φτώχεια χτυπάει τα σπίτια μας και τα σχολεία μας, μια τέτοια κίνηση της ΔΟΕ είναι προκλητική, γιατί έρχεται σε αντίθεση με την οργισμένη απαίτηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων για δραστική μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής, την άρση όλων των προκλητικών προνομίων και απολαβών των συνδικαλιστών και της αλόγιστης σπατάλης που συντελείται στην Ομοσπονδία με τα χρήματα των συναδέλφων.
Είναι μια ενέργεια της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, που αποκομμένη από το σώμα των συναδέλφων, ταυτισμένη με το σάπιο πολιτικό προσωπικό που καταρρέει, πολιτικά και συνδικαλιστικά ανυπόληπτη, επιχειρεί να κρατήσει τα προνόμια των συνδικαλιστών της και να προλάβει, μέσω της πανελλαδικής ληστείας των μηνιαίων μας εκκαθαριστικών, τις δεκάδες αποφάσεις των Γ.Σ των τοπικών συλλόγων που αρνούνται την καταβολή στη ΔΟΕ μια τέτοιου ύψους συνδρομή.
Είναι μια ενέργεια παράνομη, γιατί σύμφωνα με το νόμο 1264 (περί συνδικαλισμού) αλλά και το καταστατικό της Ομοσπονδίας, η ΔΟΕ ως δευτεροβάθμια Ομοσπονδία, έχει ως μέλη τους τοπικούς συλλόγους και όχι εκπαιδευτικούς, άρα από κανέναν εκπαιδευτικό δεν μπορεί ούτε να ζητήσει ούτε να παρακρατήσει συνδρομή- είτε με τη θέλησή του είτε χωρίς! Οι εκπαιδευτικοί είναι μέλη των τοπικών συλλόγων και σε αυτούς πληρώνουν, εφ’ όσον το επιθυμούν, τη συνδρομή τους.
Είναι μια ενέργεια που ενισχύθηκε από πισωπατήματα και σκοπιμότητες των τοπικών συλλόγων, που δεν υλοποίησαν τη βούληση των συναδέλφων και τις αποφάσεις των Γ.Σ, για ακύρωση στην πράξη του χαρατσιού και μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής, μέσω της μονομερούς απόδοσης μόνο του 50% του ποσού που καθορίζει και απαιτεί κάθε χρόνο ο κομματικός συνδικαλισμός. Στο σύλλογο Αθηνά, όπως σας έχουμε ενημερώσει, και παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις των Γ.Σ και τις εκατοντάδες υπογραφές των συναδέλφων, αποφασίστηκε στο Δ.Σ με πλειοψηφία 5 μελών (1ΠΑΣΚ-1ΔΑΚΕ-3ΑΝ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) έναντι 4 (3ΑΝ.ΡΙΖΟΣΠ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-1ΠΑΜΕ) η παρακράτηση της συνδρομής από τους συναδέλφους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και συνακόλουθα η απόδοση και φέτος ολόκληρου του ποσού που απαιτεί ο κομματικός συνδικαλισμός της ΔΟΕ!
Keywords
Τυχαία Θέματα