Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση: Τραγέλαφος το «σεμινάριο επιμόρφωσης» των διευθυντών στη Λάρισα

Tweet

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Τραγέλαφος το «σεμινάριο «επιμόρφωσης» των διευθυντών στη Λάρισα

Δεν έχουν την παραμικρή νομιμοποίηση!

Θα μπορούσε κανείς να γελά με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, τα καμώματα της τοπικής διοίκησης και των «υπεύθυνων επιμορφωτών» ,αν τα πράγματα δεν ήταν τραγικά και επικίνδυνα.

Σεμινάρια που ξεκινούν ό,τι ώρα βολεύεται κανείς και τελειώνουν ότι ώρα έχει κάτι άλλο να κάνει. Δεν παρακολούθησες την πρώτη μέρα; Δεν πειράζει αδερφέ! Δεκτός αν δηλώσεις μεταμέλεια. Νιώθεις δύσκολα επειδή

συνάδελφοί σου απεργοί βρίσκονται έξω από την πόρτα του σχολείου; Πήγαινε για καφέ και ξαναγύρισε αργότερα ίσα να υπογράψεις , δε σου ζητάμε και τίποτα σπουδαίο.

Είσαι κουρασμένος και ίσως ταλαντευόμενος κάνε μια βόλτα και θα σε πάρουμε τηλέφωνο αργότερα ή έστω έλα όταν τελειώνουμε ,δε θα σε κουράσουμε.

Την υπογραφή σου χρειαζόμαστε προς το παρόν κ. διευθυντά.

Εμείς δεν είχαμε αμφιβολία για το τι είναι και τι προωθείται με την αξιολόγηση! Τώρα όμως και ο πιο εύπιστος, ο πιο αφελής, καταλαβαίνει που το πάει το μπλοκ της αξιολόγησης.

Αποδεικνύονται πολύ επικίνδυνοι!

Τα σεμινάρια έπρεπε να φανεί ότι έγιναν γιατί για να αξιολογήσει τους εκπαιδευτικούς κάθε διευθυντής και διευθύντρια, πρέπει να έχει πιστοποίηση ως αξιολογητής, δηλαδή να έχει πάρει "πτυχίο" ότι θα εκτελέσει καλά και με επάρκεια την καρατόμηση των εκπαιδευτικών!!! Εξάλλου υπήρχε ζεστό χρήμα που έπρεπε να απορροφηθεί . Όλα έγιναν με την υπεύθυνη σφραγίδα του ΕΣΠΑ.

Στα σοβαρά θα ισχυριστεί το υπουργείο ότι με αυτές τις μεθόδους «εκπαίδευσε» τη διοικητική πυραμίδα για να εκτελέσει την αξιολόγηση έστω με μια στοιχειώδη νομιμοφάνεια;

Όσοι είχαν αυταπάτες ότι η αξιολόγηση έχει στόχο την καλυτέρευση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, τώρα καταλαβαίνουν καθαρά ότι έχει αποκλειστικά χαρακτήρα χειραγώγησης.

Επιδιώκει να συμμορφώσει τους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν σε καθεστώς φόβου και αυθαιρεσίας, το σχολείο της αγοράς. Να συναινέσουν σε απολύσεις και στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Γι’ αυτό και πραγματοποιούν σεμινάρια που εξευτελίζουν την ήδη ευτελισμένη διαδικασία! Το Υπουργείο μοιράζει πιστοποιήσεις μαϊμού και το γνωρίζει!!!

Η διοικητική πυραμίδα εκπαιδεύεται μήνες τώρα, από τα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων μέχρι τα σεμινάρια των διευθυντών, για να ασκήσει αυθαιρεσία και τρομοκρατία, για να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου και όχι φυσικά για να προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία!

Δε θα αφήσουμε να περάσει! Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους σημερινούς διευθυντές να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι για την εκπαίδευση και να αντιδράσουμε τώρα.

To μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι εφιαλτικό.

Γι’ αυτό η μόνη λύση είναι να το αποτρέψουμε με τους αγώνες μας . Και ο δρόμος είναι ένας. Ο δρόμος της σύγκρουσης : με απεργία διαρκείας, μαζική ανυπακοή και μαζικές παραιτήσεις διευθυντών σε όλη την εκπαίδευση για να ανατραπεί η επέλαση της αξιολόγησης !

Tags: Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβασηαξιολόγησησεμινάρια διευθυντώναυτοαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα