Ανεξάρτητη Κίνηση ΠΕ Λακωνίας: Για εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Λακωνίας

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εκφράζει πολλές και θερμές ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Λακωνίας που στήριξαν τη συνδικαλιστική μας παράταξη στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων και μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη στο Νομό με συντριπτική πλειοψηφία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας είναι:

align="center">Ψήφισαν: 566

Άκυρα: 7

Έγκυρα: 559

Έλαβαν

Ανεξάρτητη Κίνηση: 368

Ενιαίο Ψηφοδέλτιο:162

Αγωνιστική συσπείρωση (ΠΑΜΕ): 29

Σύμφωνα με το Π.Δ.1/2003 το οποίο καθορίζει το πλαίσιο και τη διαδικασία εκλογών των ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ και το άρθρο 31 που καθορίζει τον τρόπο κατανομής των εδρών, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εκλέγει και τους δύο Αιρετούς εκπροσώπους.

Την Ελισάβετ Παπαδοπούλου (255 σταυρούς) και τον Πέτρο Νταλιάνη (137) με αναπληρωματικούς τον Μπόκο Μιχάλη (61) και Στρατηγάκη Μιχάλη (51).

Για την αναλυτική σταυροδοσία θα υπάρξει ενημέρωση σε επόμενα ενημερωτικά δελτία.

Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου εκλέχτηκε και αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου (297 σταυρούς) με αναπληρωματικό τον μέχρι τώρα αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Νταλιάνη Πέτρο (187 σταυρούς).

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών στην πειθαρχική δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου και ταυτόχρονα η πανηγυρική αθώωσή της. Είναι απάντηση των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης και των πειθαρχικών διώξεων κατά των εκπαιδευτικών και των αιρετών εκπροσώπων τους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι πρωτοφανές για τη Λακωνία και ολόκληρη την Ελλάδα αλλά όχι και ανεξήγητο. «Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Είναι νίκη των εκπαιδευτικών, οι οποίοι με την επιλογή τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι δεν κοροϊδεύονται, δεν υποκύπτουν σε πιέσεις, δεν υποτάσσονται, δεν συνηγορούν στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος τους!! Ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι ο χώρος δράσης των συνάδελφων, που θέλουν να προστατεύσουν από την ευτέλεια την εκπαίδευση και τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Το μέγεθος της επιτυχίας και της στήριξης εκ μέρους των εκπαιδευτικών του Νομού προς την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ αντανακλά την αναγνώριση της σταθερής, αποφασιστικής και ανυποχώρητης δράσης της για την υπεράσπιση των εκπαιδευτικών και των δικαιωμάτων τους καθώς και των μαθητών και του Δημόσιου Σχολείου.

Η σαρωτική ενίσχυση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, όμως, είναι και μια νέα εντολή των συναδέλφων καθώς και μια νέα υπόσχεση για αταλάντευτη υπεράσπιση της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και όλων των κοινωνικών κατακτήσεων από την αντιλαϊκή λαίλαπα και τους υπηρέτες της.

Τα ΝΑΙ στην Ανεξάρτητη Κίνηση

είναι ΟΧΙ στον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό και τις διώξεις

είναι ΟΧΙ στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού

είναι ΟΧΙ στο γκρίζο, γραφειοκρατικοποιημένο, άψυχο σχολείο

είναι ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων

Τα ΝΑΙ στην Ανεξάρτητη Κίνηση

είναι ΝΑΙ στο ζωντανό σχολείο της χαράς, της μόρφωσης, της δημιουργικότητας και της ελευθερίας.

Δεσμευόμαστε ότι η δράση μας θα είναι συνεπής και ο αγώνας συνεχής για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση, ενάντια στις αντιλαϊκές-αντιεκπαιδευτικές πολιτικές μέχρι τη νίκη.

Γιατί όπως έλεγε ο Δημήτρης Γληνός:

Το σχολείο το θέλετε σεις όργανο της κυριαρχίας σας. Και μείς αγωνιζόμαστε να σας το πάρουμε. Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε για μια δικαιότερη και ανθρωπινότερη κοινωνία. Λιγότερο υποκριτική. Λιγότερο απάνθρωπη. Και η δύναμη θα περάσει αργά ή γρήγορα στο μέρος της δικαιοσύνης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας

Tags: Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Λακωνίαςεκλογές αιρετώναποτελέσματα εκλογώνυπηρεσιακά συβούλια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita