Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών για τις εκλογές στην ΕΜΕ της 10 Μαρτίου 2013

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πρωτοβουλίας Μαθηματικών για τις εκλογές στην ΕΜΕ της 10 Μαρτίου 2013

Η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών έχει αποδείξει μέσα από το έργο της στην ΕΜΕ, αλλά και μέσα από τις πρωτοβουλίες και την ενεργή συμμετοχή των μελών της, σε όλο το φάσμα της μαθηματικής δραστηριότητας και εκπαίδευσης, καθώς και της κοινωνίας, ότι διακρίνεται

για:

α) Την αδιαμφισβήτητη επιστημονική αξία των ανθρώπων που την απαρτίζουν,

β) Το ασίγαστο ενδιαφέρον και το μεράκι για το χώρο των μαθηματικών και γενικότερα της παιδείας,

γ) Τη συνέπεια στην υλοποίηση των προγραμματικών της θέσεων,

δ) Την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των στόχων της,

ε) Την επιτυχία στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και σύγχρονων μεθόδων και

στ) Την αποδοχή της ΕΜΕ όχι μόνο από το σύνολο της μαθηματικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

H Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών πιστεύει ότι ο ρόλος της ΕΜΕ είναι κυρίως Επιστημονικός.

Για το λόγο αυτό δίνουμε σημαντικό βάρος σε Επιστημονικές και Εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις εκδόσεις μας, στα συνέδρια, στους Εθνικούς και Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς και σε Παρεμβάσεις για θεσμικά θέματα της Εκπαίδευσης.

H Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών συνεργάζεται με συναδέλφους και κινήσεις που ενστερνίζονται τον επιστημονικό χαρακτήρα της ΕΜΕ.

Η αποδοχή του έργου μας από την Μαθηματική κοινότητα και την κοινωνία είναι η απάντηση στους επικριτές μας.

Η Κινδυνολογία, ο καταγγελτικός λόγος και η εύκολη δαιμονολογία δεν μας εκφράζουν. Εμείς επιμένουμε στις νέες ιδέες, την εθελοντική δράση, την διαφανή λειτουργία, την ανεξάρτητη από πολιτικούς φορείς πορεία και την στήριξη της ποιότητας στο χώρο της Μαθηματικής Παιδείας.

Το επίπεδο και οι περιστάσεις των καιρών δεν επιτρέπουν σε κάθε ορθά σκεπτόμενο άνθρωπο να αναλώνεται σε μια διαρκή ανταλλαγή αβάσιμων και υστερόβουλων λεκτικών επιθέσεων, με μοναδικό σκοπό την μείωση, το μηδενισμό και την απαξίωση του έργου που τόσα χρόνια έχει συντελεστεί στον ευαίσθητο χώρο των μαθηματικών μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Θα προστατεύσουμε την ΕΜΕ, ώστε αυτή να συνεχίσει να υλοποιεί το σημαντικό έργο της, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια εκατοντάδων συναδέλφων που με κατάθεση ψυχής συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία της.

Η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών δεν θα παρεκκλίνει από τον μόνιμο και αταλάντευτο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση των συνθηκών της μαθηματικής, αλλά και της γενικότερης εκπαίδευσης και παιδείας.

Η Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών καλεί τους συνάδελφους Μαθηματικούς να την στηρίξουν στην προσπάθεια της για διαρκή βελτίωση και για ένα καλύτερο αύριο τόσο για τους ίδιους, όσο και για το χώρο των μαθηματικών που επάξια εκπροσωπεί.

Με εκτίμηση,

Δημοκρατική Πρωτοβουλία Μαθηματικών

Tags: ΕΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα