Ανακοίνωση - Καταγγελία του ΠΑΜΕ από την ΠΟΠΟΚΠ

Tweet

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΠΥΥ Αθήνα 5-2-2014

Κηφισίας 39, 15123 Μαρούσι Α.Π. 29

Tηλ.. 210-6871702,- 721

FAX: 210-6891920

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα ασφαλιστικά ταμεία, με την οποία καταγγέλλει τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας για «πρωτοφανή

μεθόδευση» και «αποφάσεις του ποδιού» επειδή προκήρυξε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6/2/2014 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με το οποίο διαλύονται οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 8.000 εργαζόμενοι και υπονομεύεται ο ρόλος και η υπόσταση του ΕΟΠΥΥ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, αποφάσισε σε συνοπτικές διαδικασίες την προκήρυξη 24ωρης απεργίας και απορούμε πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «που πρωτοστάτησαν όλο αυτό το διάστημα» είναι αντίθετες στην απεργιακή κινητοποίηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία 10.000.000 ασφαλισμένων.

Τονίζουμε ότι ενώ οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν ασχολήθηκαν με το θέμα (…περιέργως δεν καταγγέλλονται γι’ αυτό….), η Ομοσπονδία απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι κινείται πέρα και έξω από κάθε καθοδήγηση και έχει τα αντανακλαστικά να αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Συνιστούμε σε όλους ψυχραιμία και σύνεση, στους δύσκολους και περίεργους καιρούς που διανύουμε, θεωρούμε ότι δεν είναι η «απεργία που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Κυβέρνησης» αλλά οι καταγγελίες τέτοιου τύπου. Ας μας ξεκαθαρίσουν οι συνάδελφοι των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η καταγγελία τους αποτελεί προτροπή στους συναδέλφους μας να μην συμμετέχουν στην απεργία;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΚΕΡΑΣΙΔΗΣ Κ. ΡΟΜΠΟΤΗ

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα, 5-2-2014

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ: 3369

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 2103313732 – 2103314570

Fax: 2103314179

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες ,-οι

Για πρώτη και τελευταία φορά μπαίνουμε στη διαδικασία να αντικρούσουμε καταγγελίες τύπου ΠΑΜΕ.

Και αυτό γιατί η δεινή κατάσταση που βρισκόμαστε σαν εργαζόμενοι, σαν ασφαλισμένοι, σαν Έλληνες, δεν μας επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες.

Το ΠΑΜΕ Ασφαλιστικών Ταμείων στην Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/1/2014 δεν αντιλήφθηκε, ούτε κατάλαβε το παραμικρό.

Δεν άκουσε το ΑΙΤΗΜΑ του Συλλόγου του ΕΟΠΥΥ για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6/2/2014 (ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου) και ένταξη στο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟΔεν αντιλήφθηκε ότι στον ΕΟΠΥΥ έχουμε 8.000 διαθεσιμότητεςΔεν άκουσε ότι διαλύεται η πρωτοβάθμια υγείαΔεν… Δεν…. Δεν …

Το μόνο που άκουσαν ήταν όσα επαναστατικά είπαν οι 5 ομιλητές τους, προπαγανδίζοντας το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υγεία στις 4/2/2014.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ήταν ξεκάθαρη:

Αν προκηρύξει απεργία η ΑΔΕΔΥ στις 6 του Φλεβάρη συμμετέχουμε, αν όχι, εντασσόμαστε στο πανυγειονομικό μέτωπο με τις Ομοσπονδίες της Υγείας ΟΕΝΓΕ-ΠΟΣΕΥΠ-ΠΟΕΔΗΝ-ΣΕΥΠ στις 6/2/2014.

Συναδέλφισσες ,-οι

Ας αποφασίσουν!!!

Θέλουν ολομέλειες Συλλόγων;

Τα Προεδρεία εκπροσωπούν τους εργαζόμενους;

Θέλουν δωρεάν Υγεία-Παιδεία-Ασφάλιση;

Ενδιαφέρει τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία η Υγεία και οι 8.000 διαθεσιμότητες;

ΕΝΑ όμως πρέπει να γνωρίζουν!!!

Όταν στις 11:31 πμ ρωτήθηκαν για την ΑΠΕΡΓΙΑ και είπαν ΝΑΙ… δεν μπορούν στις 13:45 να λένε ΟΧΙ μετά από συνεννόηση με τους πολιτικούς τους ινστρούχτορες!!!

Πίσω από κάθε κίνηση δεν μπορούν να βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες στους άλλους, αφού πρώτοι και καλύτεροι δεν μπορούν να έχουν άποψη πέρα από αυτή που διατάζει το κόμμα τους.

Συναδέλφισσες ,-οι

Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο, δεν τον αναβάλεις με ψευτοπροσχήματα.

Ας συνετιστούν οι καταγγέλλοντες… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Όσοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος, ας ακολουθήσουν… Οι άλλοι ας λιώσουν στον καναπέ τους.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΠΟΚΠ

και δανειζόμενοι από τον Καζαντζάκη:

«Να αγαπάς την ευθύνη!

Να λές εγώ μονάχος έχω ΧΡΕΟΣ να σώσω τον τόπο μου!

Αν δεν σωθεί, ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Tags: ΕΟΠΠΥΠΟΠΟΚΠΠΑΜΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα