Ανακατάληψη λόφου από τους Κούρδους στο Κομπανί - Υποχωρούν στο κέντρο της πόλης

Μάχες επι μαχών για 29η ημέρα στο Κομπανί, όπου οι Κούρδοι μαχητές προχώρησαν σε ανακατάληψη ενός λόφου κομβικής σημασίας στα δυτικά της πόλης.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Jalal Al-Mamo

Ο λόφος "Tall Shair", είχε καταλυφθεί για πάνω από 10 μέρες από τους Τζιχαντιστές όπου πολιορκούν το Κομπανί εδώ και ένα μήνα. Πηγές των Κούρδικών Λαϊκών Μονάδων Προστασίας, ανέφεραν στο BBC πως από την Τρίτη ελέγχουν την κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται στα 4 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο του Κομπανί.

Iraqi army

keeps abandoning bases to ISIS while #YPG has been holding #Kobane for 29 days with light arms! #Kobani pic.twitter.com/5xu21ZA2Ji

— Mutlu Civiroglu (@mutludc) October 13, 2014

#Kobane battle NEW MAP on Oct 14, 2014 : slow advance of #IS in city center #Kobani pic.twitter.com/yGDsKnBNc4

— Agathocle deSyracuse (@deSyracuse) October 14, 2014

Την ίδια ώρα όμως, οι Τζιχαντιστές προχωρούν ελαφρά εντός της Κούρδικης Πόλης, εξαπολύοντας και επιθέσεις καμικάζι. Ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε στα βόρεια της πόλης, ο δεύτερος ανατολικά όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα και ο τρίτος επιτέθηκε σε μέρος που βρίσκεται το YPG βορειοανατολικά

Τούρκικα μαχητικά βομβαρδίζουν τους... Κούρδους

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα Χουριέτ, την ώρα που το Κούρδικο Κομπανί αντιστέκεται στο Ισλαμικό Κράτος, τούρκικα βομβαριστικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Παράλληλα η αστυνομία έχει σκοτώσει πάνω από 40 Κούρδους οι οποίοι διαδηλώνουν ενάντια στην σφαγή του Κομπανί και την στάση της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις αντιμετωπίζονται με σκληρή καταστολή, και μάλιστα σε αυτή συμμετέχουν και ακραίοι Ισλαμιστές ή μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι

Σύσκεψη του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατιωτικού επιτελείου, μαζί με ομολόγους τους από 21 χώρες, ανάμεσά τους και αρχηγοί γενικών επιτελείων, συναντώνται σήμερα στην αεροπορική βάση Αντριους κοντά στην Ουάσινγκτον παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι των χωρών αυτών (Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βέλγιο, Καναδάς, Δανία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιράκ, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Κατάρ, Βρετανία, Τουρκία) «θα συζητήσουν τις κινήσεις του συνασπισμού στην επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, η οποία δεν αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών και ακόμη λιγότερο στις αποφάσεις που ενδεχομένως θα ληφθούν.

Tags: ΚούρδοιΤουρκίαΚομπάνι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα