«Αναγνωστικές δυσκολίες: Εξειδικευμένη Πιστοποίηση σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 3 ενοτήτων» Εξ' ολοκλήρουυ εξ' αποστάσεως εκπαίδευση

Tweet

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 25/08/2014 ΈΩΣ ΚΑΙ 26/09/2014

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή στη γραμματεία του ΚΕΚ του Παν. Θεσσαλίας στο τηλέφωνο 24210 06367 ή με e-mail: [email protected]

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Αναγνωστικές δυσκολίες: Εξειδικευμένη Πιστοποίηση σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 3 ενοτήτων».

Επιστημονικός

υπεύθυνος Προγράμματος:
H Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος Σωτηρία Τζιβινίκου είναι Λέκτορας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο γνωστικό αντικείμενο: Μαθησιακές Δυσκολίες-Διδακτικές Προσεγγίσεις. (Βιογραφικά στοιχεία και ενδεικτικές δημοσιεύσεις στον σύνδεσμο): http://www.sed.uth.gr/index.php/gr/people/staff/35-tzivinikou-gr

Έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου προγράμματος.

Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στο Πρόγραμμα:
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους ειδικούς παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικούς, και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους και ειδικούς διαφόρων επιστημονικών πεδίων που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν, στην προσχολική αγωγή και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε ειδικά σχολεία.

Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 420 ωρών, οι οποίες κατανέμονται σε 3 θεματικές ενότητες. Η 1η ενότητα είναι διάρκειας 100 ωρών, η 2η 150 ωρών και η 3η 170 ωρών.

Έχει σπονδυλωτό χαρακτήρα, και είναι ιδιαίτερα ευέλικτο, αφού παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής στις ατομικές προτιμήσεις και ανάγκες των συμμετεχόντων. Οι ενότητες λειτουργούν με διττό τρόπο, δηλαδή και ως μέρος του προγράμματος, και ως αυτόνομες θεματικές.

Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο με βασικό γνώμονα την αρχή της εκπαίδευσης ενηλίκων: την επιδίωξη του μεγαλύτερου αποτελέσματος με τη κατά το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση των συμμετεχόντων σε χρόνο και γνωστικούς πόρους.

Έτσι, είναι ένα εντατικό πρόγραμμα, και ταυτόχρονα ιδιαίτερα φιλικό και εύκολο στην παρακολούθηση από τους συμμετέχοντες. Συνδυάζει δηλαδή υψηλά στάνταρντς ως προς το περιεχόμενο και την παρεχόμενη γνώση, χωρίς να θέτει υψηλές προαπαιτήσεις για την παρακολούθηση από την πλευρά των συμμετεχόντων.

Οι προαπαιτήσεις του προγράμματος για τους συμμετέχοντες περιορίζονται στη μικρή εμπειρία και βασική γνώση υπολογιστών και στην ελάχιστη εβδομαδιαία απασχόληση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Tags: ΚΕΚ Θεσσαλίαςπανεπιστήμιο Θεσσαλίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα