Αμβρόσιος: Γλυκειά ελπίδα η Χρυσή Αυγή...

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Αμβρόσιος: Γλυκειά ελπίδα η Χρυσή Αυγή...

Σε ένα απίστευτο όσο και προκλητικό «δοξαστικό» υπέρ Χρυσής Αυγής προχώρησε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Αμβρόσιος, παρέμβαση που προκαλεί νέες αντιδράσεις δεδομένου ότι εκτός από κορυφαίους ιεράρχες, ήδη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβη σε έμμεση αποδοκιμασία των πρακτικών της Χρυσής Αυγής, διαμηνύοντας μέσω συνεργατών του ότι «η εκκλησία δεν έχει αναθέσει σε κανέναν την προστασία της, τη σωτηρία της ορθοδοξίας, την εκπροσώπησή της. Δεν χρειαζόμαστε ούτε προστάτες, ούτε σωτήρες, ούτε εκπροσώπους».

Οσον αφορά στην επίμαχη ανακοίνωση, που παρατίθεται αυτούσια κατωτέρω, ο Αμβρόσιος:

Ευχαριστεί (!) την Χρυσή Αυγή που –με τις ασχήμιες της κατά τα επεισόδια του Χυτηρίου- «υπερασπίσθηκε», όπως προκλητικά υποστηρίζει, το όνομα του Χριστού. Βάλλει εμμέσως κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη συνέντευξήτου στο Εθνος, αποκαλύπτοντας πάντως τη δυναμική που απέκτησε η ψύχραιμη παρέμβαση του Χρυσόστομου στους κόλπους της εκκλησίας καθώς το κείμενό του διακινήθηκε ήδη προς τους ιεράρχες με την επισήμανση: «Είμαι περίεργος να δώ, αν κάποιος, με έστω λίγο μυαλό, διαθέτει την αναίδεια να έχει αντίθετη άποψη. Ξαναδιαβάστε το. Κάνει καλό». Καταφέρεται με βαρύτατους ισχυρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «κουκουλουφόρους» και μιλώντας για «τσιράκια της αριστερής πτέρυγας» που «έκαψαν την Αθήνα, αποξήλωσαν και κατέφαγαν τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ δε των άλλων εγκληματικών τους πράξεων κατέκαυσαν ζωντανή την αείμνηστη πια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου». Προτρέπει την Χρυσή Αυγή να ...βελτιώσει το στυλ της (sic) ώστε να καταστεί... γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πολιτικό σύστημα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων έχει ως εξής:

Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας. Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου. Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.

Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής! Διά τους εξής λόγους:

1) Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω. Έχω παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Πουλή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει και να τελέσει τον αγιασμό.

2) Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαίνια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλ

Keywords
Τυχαία Θέματα