Αμεση αντίδραση από γονείς - μαθητές ενάντια στην τρομοκράτηση

Tweet

ΠΕΡΑΜΑ Αμεση αντίδραση από γονείς - μαθητές ενάντια στην τρομοκράτηση

Τηλεφωνικές κλήσεις από διευθυντές σχολείων του Περάματος και αστυνομία, έχουν δεχτεί τις τελευταίες μέρες δεκάδες γονείς - οι περισσότεροι είναι μέλη ΔΣ των Συλλόγων Γονέων από σχολεία της πόλης - με τις οποίες καλούνται στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσουν σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις
που έγιναν στα σχολεία την περασμένη βδομάδα! Χτες το πρωί, έγινε δυναμική παρέμβαση από αντιπροσωπεία των Συλλόγων Γονέων και την Ενωση Γονέων Περάματος στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας τους είπε ότι η πρόσκληση γίνεται λόγω εισαγγελικής παραγγελίας.

Μαθητές των δύο Λυκείων του Περάματος την προηγούμενη βδομάδα είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις των σχολείων τους για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις κτιριακές υποδομές, τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ενάντια στο νόμο - έκτρωμα για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Από την περασμένη βδομάδα μέχρι και χτες το πρωί, κάποιοι διευθυντές σχολείων αλλά και αστυνομικοί παίρνουν τηλέφωνα στους γονείς για να «πειστούν» να καταθέσουν «για τυχόν φθορές στη διάρκεια της κατάληψης ή βιαιοπραγίες μεταξύ των μαθητών». Εφτασαν μάλιστα να καλέσουν και γονείς του 3ου Γυμνασίου Περάματος όπου οι μαθητές συμβολικά «έβαλαν λουκέτο» στην καγκελόπορτα του σχολείου για μία και μόνο ώρα!

Κανείς από τους γονείς δε δέχτηκε να καταθέσει, αμέσως απευθύνθηκαν στην Ενωση Γονέων και χτες έγινε η πρώτη κινητοποίηση.

Ριζοσπάστης, 9/102013

Tags: Πέραμαμαθητέςγονείςτηλέφωνατρομοκράτηση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα