Αλλαγή κατεύθυνση από την Κουμουνδούρου μετά τις δημοσκοπήσεις

Την προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα επιχειρεί η Κουμουνδούρου τις τελευταίες ώρες, αλλάζοντας κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με στόχο την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος.

Πέραν της κεντρικής συνθηματολογίας που θα αντικατασταθεί άμεσα από το επικοινωνιακό επιτελείο – μπαίνει στο συρτάρι το «Μόνο μπροστά» και έρχεται το «Κερδίζουμε αύριο» - αλλάζει ο συνολικός τόνος για το έργο της κυβέρνησης.

Η σύγκρουση παλιού και νέου που αμέσως μετα την ψήφιση του μνημονίου

άρχισε να αποτελεί το βασικό σημείο υπεροχής, θα ενισχυθεί στο κομμάτι της ρητορείας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο βασικός στόχος είναι η δυνατότητα συγκρότησης κυβερνητικής πλειοψηφίας χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Είναι σαφές, ότι η αμηχανία από την «αιμορραγία» της προηγούμενης εβδομάδας καθήλωσε στην εσωστρέφεια το κόμμα, όπου με απολογητικό και αυτοκριτικό τόνο διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα την αντιπαράθεση, κάτι που αναμένεται να αντιστραφεί τις επόμενες ημέρες.

Η απροσδιοριστία των μετεκλογικών συνεργασιών και το αίτημα της αυτοδυναμίας, αποδείχτηκε όχι και τόσο αποτελεσματικό καθώς δημιούργησε περαιτέρω δυσπιστία σε μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που δεν προέρχονται από τη «δεξαμενή» της αριστεράς, ενώ οι φωνές που κάνουν λόγο για ενδεχόμενα συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ αποσυσπειρώνουν μέλη και φίλους εκ των αριστερών του.

Την απάντηση στον εκλογικό «γρίφο» θα δώσουν πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι αναποφάσιστοι οι οποίοι βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό για τα δεδομένα προεκλογικής περιόδου, ενώ καθοριστική θα είναι η εκλογική συμπεριφορά αυτών που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

Tags: ΣΥΡΙΖΑεκλογέςΚουμουνδούρου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα