Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διεκδικεί τη διάλυση αλλά τη διάσωση του ευρώ

Την αλλαγή πορείας συνολικά στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα, που θα σηματοδοτήσει η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου, διατυπώνει σε άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας στη Huffington Post.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα ενισχύσει τις δυνάμεις της αλλαγής. Γιατί το αδιέξοδο της Ελλάδας είναι το αδιέξοδο της σημερινής Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο δαίμονας, η μεγάλη απειλή για την Ευρώπη, αλλά η φωνή της λογικής. Το ξυπνητήρι που θα σηκώσει από το λήθαργο και την υπνοβασία στο κενό την ηγεσία της γηραιάς ηπείρου».

Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται πια ως μεγάλη απειλή, όπως το 2012, αλλά ως πρόκληση αλλαγής».

Διευκρινίζει ακόμα ότι η πολιτική αυτή δεν είναι αποδεκτή από όλους, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «μια μικρή μερίδα, με κέντρο τη συντηρητική ηγεσία της Γερμανικής κυβέρνησης και ένα μέρος του λαϊκιστικού τύπου, επιμένει στο ξαναζεσταμένο φαγητό των φαντασμάτων του Grexit».

«Το ίδιο και ο κος Σαμαράς στην Ελλάδα. Αλλά δε πείθει πια κανέναν. Γιατί τώρα ο ελληνικός λαός έχει την εμπειρία της διακυβέρνησής του και ξέρει. Γνωρίζει να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γράφει, θα είναι σκληρός και με όσους ήταν υπεύθυνοι για την πολιτική που οδήγησε τη χώρα ως εδώ λέγοντας ότι ο φόβος τους και η ενοχή τους είναι αυτό που τους τρομάζει.

Διαβάστε όλο το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα εδώ

Tags: Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΤσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα