Άγριο καψόνι: Πολυεθνική αναγκάζει εργαζόμενο με κινητικό πρόβλημα να μεταφέρει βαριά φορτία

Σε απίστευτο καψόνι υποβάλλει σε καθημερινή βάση ο διευθυντής υποκαταστήματος πολυεθνικής αλυσίδας η οποία εδρεύει στην Πάτρα, υπάλληλο, ο οποίος έχει υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις, προκειμένου να αποκαταστήσει ορθοπεδική βλάβη η οποία του έχει προκληθεί από τις βαριές εργασίες τις οποίες έκανε και αναγκάζεται να κάνει ακόμα και σήμερα στο χώρο εργασίας του.

Στα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα καταχωρείται και το γεγονός,

ότι ο υπάλληλος μετά και την τρίτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και η οποία δεν ήταν επιτυχής – για να αντιμετωπίσει πρόβλημα στα άνω άκρα του – τοποθετήθηκε εκ νέου σε πόστο στο οποίο απαιτείται να καταβάλει μεγάλη μυϊκή δύναμη.

Η προηγούμενη θέση του ήταν στον τομέα μεταφοράς φορτίων με πλακάκια και κατά ένα περίεργο τρόπο μετά την επιστροφή του από την τελευταία χειρουργική επέμβαση, αντί να τοποθετηθεί σε εργασία ελαφριάς μορφής, τοποθετήθηκε στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών για τη μεταφορά των οποίων απαιτείται εξίσου μεγάλη μυϊκή προσπάθεια, όπως δηλαδή συνέβαινε και στην προηγούμενη θέση του.

Στα παράλογα που συμβαίνουν με ευθύνη του διευθυντή της μονάδας πού διαθέτει η πολυεθνική αλυσίδα στην Πάτρα και το γεγονός, ότι αυτός αρνείται πεισματικά να τοποθετήσει τον με σοβαρά προβλήματα στο ένα του χέρι εργαζόμενο, στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών, ενώ πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, απαίτησε εκβιαστικά από τον υπάλληλο που σακατεύτηκε δουλεύοντας στη συγκεκριμένη πολυεθνική, να υπογράψει χαρτί, με το οποίο έδινε άφεση αμαρτιών στην εταιρεία για τις βλάβες που έχει υποστεί.

Συγχρόνως – εάν ο υπάλληλος υπέκυπτε στις πιέσεις – η εταιρεία θα εξασφάλιζε τη δυνατότητα εάν της ασκηθούν πιέσεις από συνδικαλιστικά όργανα για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στο συγκεκριμένο υπάλληλο, να εμφανίσει το χαρτί στο οποίο θα δήλωνε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να δρα εξ ονόματός του.

Η άρνηση του εργαζόμενου να υπογράψει το έγγραφο συνοδεύτηκε λίγο αργότερα από καψόνια διαρκείας , καθώς τον ανάγκαζαν να ανεβοκατεβαίνει στα γραφεία ζητώντας του κάθε λίγο να το ξανασκεφτεί.

Να σημειωθεί πως ο εργαζόμενος λόγω της βαριάς δουλειάς που κάνει επί χρόνια στην επιχείρηση έχει υποβληθεί σε δύο εγχειρίσεις στο ένα χέρι και μία στο άλλο, ενώ σε δύο από τα δάκτυλα του χεριού του δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η κίνησή τους.

Πηγή: patrastimes.gr

εργοδοτική αυθαιρεσίαεργοδοτική τρομοκρατίαεργαζόμενοςεργατικά δικαιώματαΠολυεθνικήΠάτρα
Keywords
Τυχαία Θέματα