Αγρια επίθεση, με ξύλο, σπρωξιές και κλωτσιές, δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

Αγρια επίθεση, με ξύλο, σπρωξιές και κλωτσιές, δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ έδινε το παρών στην κοινή εκδήλωση μνήμης για τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.

Εκεί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,

συγκεντρωθέντες του επιτέθηκαν απρόκλητα, αρχικά λεκτικά, ζητώντας του να αποχωρήσει.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές. Οπως φαίνεται μάλιστα από τις φωτογραφίες, τον έριξαν κάτω.

Για «άθλια, απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση», έκανε λόγο η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι», δήλωσε η κ. Γούλα στο ΑΜΠΕ και πρόσθεσε: «Ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στον χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα».

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν προανάκριση προκειμένου να ταυτοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο κατά του δημάρχου.

Αυτή την ώρα, εξετάζεται όλο το οπτικό υλικό που έχει δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να διαπιστωθεί ποια άτομα προέβησαν σε αδικήματα, να ταυτοποιηθούν και στη συνέχεια να διαταχθεί η σύλληψή τους.

Γιάννης ΜπουτάρηςΘεσσαλονίκημπουνιέςΞύλοπόντιοι
Keywords
Τυχαία Θέματα