Αγαπητοί πρώην Συνάδελφοι, θέλω να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά.

Tweet

Αγαπητοί πρώην Συνάδελφοι,

θέλω να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά. Νόμιζα ότι θα σας συναντούσα στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ και θα ανταλλάζαμε τις ευχές δια ζώσης.

Πληροφορήθηκα από κάποιους συναδέλφους ότι για ορισμένους από εσάς η πρώτη μέρα ήταν «δύσκολη» και συναισθηματικά φορτισμένη, όταν διαπιστώσατε την απουσία μας, εμάς των επί σειρά ετών συναδέλφων σας. Και όχι γιατί συνταξιοδοτηθήκαμε, αλλά γιατί μας απέλυσαν κάποιοι οι οποίοι αβασάνιστα

θεώρησαν ότι απωλέσαμε την ιδίοτητα του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ εν μια νυκτί , δεν έχουμε πλέον να προσφέρουμε κάτι στην εκπαιδευτική κοινότητα και ότι το γνωστικό μας αντικείμενο είναι παρωχυμένο για την δημόσια Εκπαίδευση.

Να ξέρετε ότι το ίδιο και χειρότερα παλέψαμε με τα απανωτά ξεσπάσματά μας για την κατάφορη αδικία και τα αναπάντητα ΓΙΑΤΙ που μας κατακλύζουν από αυτή την αισχρή τροϊκανο – υπουργική συμπαιγνία.

Φρόντισε ο καλός μας Υπουργός, με το που ολοκληρώσαμε το διδακτικό και υπηρεσιακό μας έργο στο φυσικό μας χώρο, που είναι το σχολείο, να μας σύρει νταλακαλόκαιρο στα πεζοδρόμια και τις πλατείες ζητιανεύοντας με πορείες και διαδηλώσεις, τα νόμιμα εργασιακά μας δικαιώματα και τα δεδουλευμένα ψίχουλά μας. Και να ήταν μόνο τα εργασιακά;

Τι θα γίνουν τόσα παιδιά που ενώ είχαν δρομολογήσει τα όνειρα τους και σχεδίαζαν το μέλλον τους, έρχονται και τους επιβάλλουν μία άλλη πραγματικότητα και αναγκάζουν χιλιάδες οικογένειες να αναπροσαρμόσουν ριζικά τον οικογενειακό τους προγραμματισμό; Τι θα γίνει με τους εργαστηριακούς χώρους που με κόπο στήσαμε και οργανώσαμε, με χιλιάδες ευρώ εξοπλισμό; και τόσα άλλα..

Κι όμως συνάδελφοι δεν σας είχαμε εκεί. Η καλοκαιρινή ραστώνη επέδρασε καταλυτικά και σας κράτησε μακριά μας. Μόνοι μας ξεροσταλιάζαμε στις κλειστές πόρτες των υπουργίων, μόνοι τρέχαμε στις πλατείες, μόνοι μας κινήσαμε νομικές διαδικασίες λες και η ρετσινιά της διαθεσιμότητας μας μετάλλαξε σε υποδεέστερους συναδέλφους. Σήμερα γεμίζετε αίθουσες όπως – όπως και η ειδικότητά σας έμεινε ανέπαφη...ΑΥΡΙΟ; Η κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε, εξελίσσεται με καταφανή προχειρότητα όχι όμως και χωρίς σχέδιο. Άρα ποιος είναι ο επόμενος στη σειρά; Εύκολη η απάντηση...

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΔΑΦΟΣ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ Η ΑΡΧΗ....ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΜΕ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

καθηγητρια σε διαθεσημοτητα ΠΕ18.07

Tags: απολύσεις εκπαιδευτικώνδιαθεσιμότητα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα