Αγανάκτηση στη Χίο για τον εμπαιγμό στις προσλήψεις ωρομισθίων Γερμανικής

Ανακοινώσεις

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου

«O Αδαμάντιος Κοραής»

Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου

«Οίκος Χίου Διδασκάλου»

Ταχ. Κώδικας: 82100

Πληροφορίες: 2271023736

Αμπαζής Γιώργης 6977858798

e-mail: [email protected]

Χίος //2013

Α.Π.: 9

Προς:

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Κοιν: ΔΟΕ

ΠΔΕ Β. Αιγαίου

Θέμα: Άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών Γερμανικής γλώσσας, άμεση διδασκαλία Γερμανικής

γλώσσας, αποστολή εγγράφου διαμαρτυρίας ΠΥΣΠΕ Χίου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χίου διαμαρτύρεται έντονα για τη βάρβαρη, αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνσης εις βάρος εκατοντάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής γλώσσας και χιλιάδων οικογενειών των οποίων θίγονται τα εργασιακά και γνωστικά δικαιώματά τους.

Απαιτεί τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών και τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας στα παιδιά που την έχουν επιλέξει.

Για τον ίδιο σκοπό, επισυνάπτεται και το έγγραφο της Ανακοίνωσης – Καταγγελίας των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Χίου.

Ο Πρόεδρος

Αμπαζής Γιώργης

Ο Γραμματέας

Τσίγκος Στέφανος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ

Χίος, 17/1/2013

Ως Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Χίου μετά την Υπουργική απόφαση που αφορά προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το διδακτικό αντικείμενο της Β’ ξένης γλώσσας (Γερμανικά), καταγγέλουμε το Υπουργείο Παιδείας για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού θέματος γιατί με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νομού μας, χρειαζόμασταν 44 εκπαιδευτικές ώρες, από τις οποίες καλύφθηκαν μόνο οι 10 και μένουν ακάλυπτες άλλες 34 ώρες Γερμανικής γλώσσας. Η διάθεση των συγκεκριμένων ωρών δεν αρκεί ούτε καν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των τμημάτων της ΣΤ’ Δημοτικού του νομού, ενώ παράλληλα καθίσταται σαφές ότι οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού χάνουν ανεπιστρεπτί το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διδαχθούν την Γερμανική γλώσσα.

Αναρωτιέται κανείς ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί να εμπαίζει και να ξεχωρίζει τους μαθητές σε δύο κατηγορίες; Αυτούς που τελικά θα είναι οι «τυχεροί» και μετά από τέσσερις μήνες θα διδαχθούν Γερμανικά και σε αυτούς που δεν θα διδαχθούν ΚΑΘΟΛΟΥ και θα είναι οι «άτυχοι»!!!

Η αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά σαν Β’ ξένη γλώσσα, οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής γλώσσας καθώς και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων που είναι «άτυχες» λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Έχουμε ξεπεράσει το 1/3 της σχολικής χρονιά κα το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά, ως όφειλε, με εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαδικασία της μάθησης. Οι επανειλημμένες προσπάθειες της Διιεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου να καλυφθούν οι απαιτούμενες ώρες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να ικανοποιήσει το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή της Β’ ξένης γλώσσας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σύντομα μια απάντηση, καθώς και λύση σε ό,τι προαναφέρθηκα και να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Χίου

Μ. Κεραμιδάς

Α. Γκιούλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Χίος, 17-01-2013

Ως Τοπική Επιτροπή Χίου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. μετά την Υπουργική απόφαση που αφορά προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το διδακτικό αντικείμενο της Β΄ ξένης γλώσσας (Γερμανικά), καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για έλλειψη ευαισθησίας και υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού θέματος γιατί με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νομού μας χρειαζόμασταν 44 ώρες από τις οποίες καλύφθηκαν μόνο οι 10 και μένουν ακάλυπτες άλλες 34 ώρες γερμανικής Γλώσσας. Η διάθεση των συγκεκριμένων ωρών δεν αρκεί ούτε καν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των τμημάτων της ΣΤ Δημοτικού του νομού, ενώ παράλληλα καθίσταται σαφές, ότι οι μαθητές της Ε Δημοτικού χάνουν ανεπιστρεπτί το αναφαίρετο δικαίωμα τους να διδαχθούν την Γερμανική Γλώσσα.
Αναρωτιέται κανείς ποιος και με ποια κριτήρια μπορεί να εμπαίζει και να ξεχωρίζει τους μαθητές σε δυο κατηγορίες; Αυτούς που τελικά θα είναι οι «τυχεροί» και μετά από τέσσερις μήνες θα διδαχθούν Γερμανικά και σε αυτούς που δεν θα διδαχθούν ΚΑΘΟΛΟΥ και θα είναι οι «άτυχοι»!!!
Η αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά σαν Β΄ ξένη γλώσσα, οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής Γλώσσας καθώς και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων που είναι «άτυχες» λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Έχουμε ξεπεράσει το 1/3 της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά ως όφειλε με εκπαιδευτικό προσωπικό, δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται στη διαδικασία της μάθησης. Οι επανειλημμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου να καλυφθούν οι απαιτούμενες ώρες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρά το γεγονός, ότι το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να ικανοποιήσει το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή της Β΄ Ξένης Γλώσσας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σύντομα μια απάντηση καθώς και λύση σε ότι προαναφέρθηκε και να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.

Τοπική Επιτροπή Χίου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Χίουγερμανική γλώσσα
Keywords
Τυχαία Θέματα