Αυτόνομη Αγωνιστική Παρέμβαση Δράμας: Απίστευτο και όμως αληθινό!

Tweet

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!

Μετά την συνταξιοδότηση τακτικού αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ του νομού Δράμας η περιφερειακή διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προχώρησε στην ανασυγκρότηση του ΠΥΣΔΕ Δράμας ( 20-8-2013). Τοποθέτησε ως τακτικό αιρετό μέλος τον 4ο σε σειρά εκλογής, σύμφωνα με τα επικυρωμένα από το Υπουργείο Παιδείας

αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου 2012, και τον 3ο σε σειρά εκλογής και ήδη αναπληρωματικό ως αναπληρωματικό μέλος! ( ο 2ος είχε ήδη παραιτηθεί και ο 3ος είχε τοποθετηθεί ως αναπληρωματικός).

Ο νόμος 3839/2010 άρθρο 159 & 8 ορίζει -ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι : « Αν λυθεί η υπαλληλική σχέση τακτικού αιρετού μέλους του Συμβουλίου, τακτικό μέλος ορίζεται ο επόμενος στη σειρά εκλογής, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θητείας.»

Μετά την κοινοποίηση της απόφασης όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο αντιδράσαμε με έντονο τρόπο με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Διεύθυνση να υπαναχωρήσει διορθώνοντας το «λάθος» της. Εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε πώς ερμηνεύτηκε διαφορετικά η παραπάνω διάταξη.

Και αν δεν αντιδρούσαμε; Θα υπήρχε μια πέρα για πέρα άδικη και παράνομη απόφαση σε βάρος του συναδέλφου, της παράταξης των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της εκφρασμένης βούλησης των καθηγητών, αφού ο 4ος στη σειρά από το ψηφοδέλτιο συνεργασίας ανήκει στην παράταξη των ΣΥΝΕΚ.

Συνάδελφοι, σήμερα στο χώρο της παιδείας, της υγείας και της εργασίας όλα ανατρέπονται εν μία νυκτί με αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο. Η απάθεια, η αδράνεια, ο φόβος, η αδυναμία, η αδιαφορία αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους αυτών που διαλύουν αυτά τα κοινωνικά αγαθά.

Η απάντηση στο μαύρο της ζωής μας που μας επιβάλλεται βίαια βρίσκεται και στα λόγια του Περικλή Κοροβέση στο βιβλίο του «Ανθρωποφύλακες»: «Η ύψιστη επαναστατική αρετή σήμερα είναι να είσαι πολίτης. Και είναι ο πιο αποτελεσματικός φραγμός σε κάθε αυθαιρεσία».

Η παράταξή μας με συνέπεια και σταθερότητα θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα δίκαια των εργαζόμενων και να αγωνίζεται ενάντια στα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα.

Οφείλουμε όλοι μας ως εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και ως άνθρωποι να αντιδρούμε, να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μαζικά και δυναμικά.

ΔΡΑΜΑ 1-9-2013

Tags: ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΡΑΜΑΣ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα