Αυτοδίκαιως κ. Υπουργέ, της Χρύσας Παπαδέλη

ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

Το βάρβαρο μέτρο της διαθεσιμότητας δεν κατέλυσε μόνο εργασιακές σχέσεις και κατακτήσεις ενός αιώνα πάλης του Κινήματος. Οδήγησε στην ανατροπή του αυτονόητου. Στην κυριαρχία του παράλογου.

2200 εκπαιδευτικοί έπρεπε να στερηθούν του δικαιώματός τους να διδάσκουν, για να σωθεί η Πατρίδα!

Από αυτούς 300 άτομα που ανήκαν σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές, ΑμεΑ) και δεν έπρεπε να στερηθούν και το μισθό τους, άλλαξαν βάναυσα εργασία. Έτσι απαξιώθηκαν τα πτυχία τους και τους ανατέθηκε να διεκπεραιώνουν έγγραφα. Τα Νομοσχέδια

Κατρούγκαλου και Κουράκη αποκατέστησαν τη δικαιοσύνη και το αυτονόητο.

Όμως απόψε που ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ, μας επιστρέφεται η εκπαιδευτική μας ιδιότητα (ΦΕΚ 1016 τ. Β΄), με ποια λογική μας στερείται το δικαίωμα να την ασκήσουμε. Ποια παράλογα μυαλά, θεωρούν πως θα δουλέψει καλύτερα η εκπαίδευση αν οι δεκάδες εκπαιδευτικοί συνεχίσουν να διεκπεραιώνουν έγγραφα, από το να αναστήσουν το Εργαστήριό τους και να εγγράψουν τους νέους μαθητές;

Ποια λογική επιβάλλει να στερηθούμε τη συμμετοχή μας στις εκλογές των Συλλόγων σαν υποψήφιοι και εκλογείς;

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, κύριε Υπουργέ, μας ζητάτε να πάμε στις Διευθύνσεις, μια μέρα μετά τη δημοσίευση της Απόφασής σας, που διαπιστώνει ότι είμαστε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ και ότι επανερχόμαστε στους κλάδους και στις οργανικές μας.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κύριε Υπουργέ, πως η Οδηγία που αποστείλατε είναι παράνομη και αντιβαίνει την ίδια σας την Διαπιστωτική Απόφαση;

Δύο χρόνια τώρα, βαδίζοντας κάτω από τις σημαίες της ΟΛΜΕ, μαζί με τους ανυποχώρητους συναγωνιστές της Διαθεσιμότητας, ούτε στιγμή δε φοβήθηκα τις Διμοιρίες των ΜΑΤ που μας περικύκλωναν. Την ξεροκεφαλιά των συνδικαλιστών που δε μπορούσαν να καταλάβουν και το ανόητο πείσμα των πολιτικών που δεν ήθελαν να γνωρίζουν φοβήθηκα.

Αύριο όλοι εμείς οι πρώην διαθέσιμοι, οι πρώην εξαιρεθέντες, τα πρώην μαύρα πρόβατα επιστρέφουμε αυτοδικαίως ως εκπαιδευτικοί ισότιμοι με όλες τις άλλες ειδικότητες στα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα.

Στη Δ/νση που ανήκω (Ανατολική Θεσσαλονίκη) 47 εκπαιδευτικοί, είναι πολύ πιο απαραίτητοι στα σχολεία τους τώρα, κ. Υπουργέ, παρά στα Γραφεία.

Στη Δ/νση αφήνουμε πίσω μας άλλους 75 Διοικητικούς και Αποσπασμένους, να κάνουν τη γραφειοκρατική δουλειά. Ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε καλά με πλήθος αποσπάσεων και μετατάξεων, την περίοδο της διαθεσιμότητας. Δε θα ξεμείνει από προσωπικό.. μη φοβάστε! Φροντίστε όμως στο μέλλον, να γίνουν οι αναγκαίοι διορισμοί, μόνιμων Διοικητικών, ώστε να πάψει το μέτρο της απόσπασης, να λειτουργεί ως μέσο καθυπόταξης συνειδήσεων.

Εμείς μόνο αν μας επιστρετεύσετε θα επανέρθουμε στη Διοίκηση.

*Εκπαιδευτικός ΠΕ14.02, Αντιπρόεδρος Π.Ε.Ι.Ε.Π.

Διδάκτωρ Οδοντιατρικής και Υπ. Διδάκτωρ Εκπαιδευτικής Πολιτικής

*της Χρύσας Παπαδέλη

Tags: Χρύσα ΠαπαδέληΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣοργανικές θέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα