Α Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε: Πρόταση για τη συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικού Φεστιβάλ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση για τη συνδιοργάνωση Εκπαιδευτικού Φεστιβάλ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταθέτει σε όλους τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου ανοιχτή πρόταση συνδιοργάνωσης ενός μαζικού, ανοιχτού Εκπαιδευτικού Φεστιβάλ.

Την πρόταση αυτή καταθέσαμε και στην πρώτη σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ και πρόκειται να συζητηθεί αναλυτικά την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, στη νέα σύσκεψη συντονισμού στα γραφεία της ΔΟΕ, στις 7μ.μ.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε :

• το Φεστιβάλ να πάρει τη μορφή μιας μεγάλης ανοιχτής γιορτής με πολιτικές συζητήσεις, παιδαγωγικές δράσεις, δραστηριότητες για παιδιά, συναυλίες, προβολές, έκθεση βιβλίου, εκθέσεις έργων ζωγραφικής συναδέλφων, περίπτερα ενημέρωσης των Συλλόγων αλλά και θεματικά (π.χ. για το ασφαλιστικό, για τα δίκτυα αλληλεγγύης κλπ.), λειτουργία μπαρ και ψητοπωλείου.
• το Φεστιβάλ να είναι διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα) και ο χρόνος πραγματοποίησής του να προσδιοριστεί στα μέσα ή τέλη Οκτώβρη (13-14 ή 20-21 Οκτώβρη)
• χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ να είναι η Σχολή Καλών Τεχνών στην Πειραιώς που προσφέρεται και για τους κλειστούς της χώρους. Για τα έξοδα προτείνουμε μια συμβολική είσοδο, π.χ. 3 ευρώ.
• οι δυο κεντρικές πολιτικές συζητήσεις προτείνουμε να αφορούν τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της οικονομικής κρίσης αντίστοιχα, ενώ οι παιδαγωγικές, το σχολικό θέατρο και την παιδική/εφηβική λογοτεχνία
• στα πλαίσια των συζητήσεων αλλά και των θεματικών περίπτερων προτείνουμε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, με διακριτές κεντρικές εισηγήσεις, στην απάντηση του κινήματος στην κρίση και τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, στην παρέμβασή μας ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό με αφορμή την προετοιμασία των σχολικών γιορτών για την 28η Οκτώβρη και τον αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιταλικό φασισμό και γερμανικό ναζισμό.
• Κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ θα μπορούσε να είναι «Αντιστεκόμαστε – Αγωνιζόμαστε – Οραματιζόμαστε / Για το Σχολείο των Όλων, των Ίσων και των Διαφορετικών»

Η προώθηση και επιτυχία της πρότασης αυτής προϋποθέτει την έγκαιρη συναπόφαση από ένα επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών σωματείων, την οργάνωση της από ομάδες και επιτροπές πρωτοβουλίας που θα οργανώσουν οι Σύλλογοι, την έγκαιρη δημοσιοποίησή της με έκδοση αφίσας και ενημερωτικών φυλλαδίων. Είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο και οι τελικές αποφάσεις θα συνδιαμορφωθούν συλλογικά και δημοκρατικά με τη συμβολή όλων των φορέων που θα συμμετέχουν.

Από το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα