Α/ Λέκτωρ: Συνάντηση με υπουργό Παιδείας

Tweet

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η συντονιστική της Πρωτοβουλίας Α-λέκτωρ συνάντησε τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο την Πέμπτη 27/2/2014, κατόπιν ανταπόκρισης του σε αίτημα συνάντησης που είχαμε απευθύνει προ λίγων εβδομάδων. Ο σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να ενημερωθούμε από τον υπουργό για την εξέλιξη της υπόθεσης των διορισμών, και συναφή θέματα που μας αφορούν (επικαιροποίηση λίστας κλπ), έπειτα και από την πρόσφατη κυβερνητική δέσμευση για ολοκλήρωση των διορισμών μας τον προσεχή Μάιο. Ο κ. Αρβανιτόπουλος

δήλωσε, εξουσιοδοτώντας μας να το δημοσιοποιήσουμε, ότι οι διοικητικές διαδικασίες (αποστολή αιτήματος από το υπουργείο Παιδείας, έγκριση από υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οικονομικών, λοιπές γραφειοκρατικές διαδικασίες υπουργείων, δημοσίευση σε ΦΕΚ) έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται εν εξελίξει. Θεωρεί δε, ότι οι διαδικασίες αυτές θα ολοκληρωθούν άμεσα, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι τα ΦΕΚ διορισμού όλων των αδιόριστων μελών ΔΕΠ θα εκδοθούν το αργότερο αμέσως μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Στην κατάληξη του διαλόγου μας, ο κ. Αρβανιτόπουλος μας μετέφερε εκ νέου και με ρητό τρόπο, την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά γι' αυτό το θέμα.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της Πρωτοβουλίας, αλλά και την εκπλήρωση του αυτονόητου καθήκοντος της πολιτείας να διορίσει όλα τα υπό αναμονή τοποθέτησης εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων, δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό.

Η συντονιστική της Πρωτοβουλίας, αντιλαμβανόμενη την αγωνία των εκατοντάδων αδιόριστων συναδέλφων και σεβόμενη τον πολυετή αξιοπρεπή αγώνα παλιών και νέων μελών της Πρωτοβουλίας Α-λέκτωρ, θα παρακολουθεί τις διαδικασίες μέσω συνεχούς επικοινωνίας με τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Καλεί δε τα αδιόριστα μέλη ΔΕΠ σε ενεργή συμμετοχή στις δράσεις της Πρωτοβουλίας μέχρι την ολοκλήρωση του διορισμού και του τελευταίου συναδέλφου.

Tags: Α-Λέκτωρ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα