Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Να προστατέψουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα - Συγκρότηση νομικής ομάδας

Tweet

Οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Α Κορινθίας δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να επιτίθεται στα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και θα σταθούν δίπλα σε όποιον συνάδελφο αντιμετωπίζει τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις. Γι αυτό το λόγο και συγκροτείται νομική ομάδα. Για όποια ερωτήματα σχετικά με την ασφάλιση ή τη σύνταξη να επικοινωνήσουν με τον νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σε μια εποχή γενικευμένης επίθεσης στα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, κάποια στελέχη της διοίκησης, επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο, επιδιώκουν να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε εκτελεστικά και πειθήνια όργανα των αυθαίρετων αποφάσεών τους. Με προφορικές εντολές, με διασταλτική ερμηνεία του νομικού πλαισίου, με διαταγές τιμωρητικού χαρακτήρα, με απειλές για πειθαρχικές διώξεις, με άμεσες και έμμεσες προσβολές προσπαθούν να εκμηδενίσουν τη δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων και να υποτάξουν τις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών.

Η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου απαράδεκτες καταστάσεις. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ενέργειες που θίγουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο υποταγμένος και χειραγωγημένος δάσκαλος δεν μπορεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση ελεύθερα σκεπτόμενων μαθητών.

Υπενθυμίζουμε στα ελάχιστα, ευτυχώς, στελέχη της εκπαίδευσης που έχουν επιλέξει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ότι οι διοικητικές θέσεις έρχονται και παρέρχονται, όμως οι ενέργειες μένουν και στιγματίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους:

· Να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και να λύνουν τα ζητήματα που προκύπτουν με δημοκρατικό διάλογο εντός του Συλλόγου Διδασκόντων που, άλλωστε, αποτελεί βασικό όργανο διοίκησης και λήψης αποφάσεων.

· Να ζητούν εγγράφως τη διαταγή από τη Διοίκηση σε περίπτωση που εκτιμούν ότι αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια της νομιμότητας. Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη, σε κάθε περίπτωση, να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα.

· Να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ που μέσω της παρέμβασης της μπορεί να αποτρέψει αυθαιρεσίες της διοίκησης.

· Να απευθύνονται εγγράφως στην ΕΛΜΕ για διοικητικά - πειθαρχικά ζητήματα, ώστε το σωματείο στη συνέχεια να ζητά τη γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ.

Καλούμε τα στελέχη της διοίκησης που τους θεωρούμε πρώτους μεταξύ ίσων:

· Να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στους εκπαιδευτικούς που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες επιτελούν το ύψιστο λειτούργημα τους.

· Να συνεργάζονται με το Σύλλογο Διδασκόντων σε ισότιμη βάση επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης.

· Να διατηρούν και να ενισχύουν τη συνοχή του Συλλόγου Διδασκόντων, αμβλύνοντας τις αντιθέσεις και ενθαρρύνοντας τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας αποφάσισε τη συγκρότηση Νομικής Ομάδας της ΕΛΜΕ, που θα αναλάβει κατ’ αρχάς να κωδικοποιήσει την Εκπαιδευτική Νομοθεσία. Υπεύθυνοι από το Δ.Σ. ορίζονται οι σ. Σβερκούνος Σπύρος και Τριπικέλης Γιάννης. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια να επικοινωνήσουν μέσω email με την ΕΛΜΕ.

Σε περίπτωση που συνάδελφοι έχουν ερωτήματα σχετικά με ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά θέματα μπορούν να επικοινωνήσουν με το νέο νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ κ. Διονύσιο Τεμπονέρα στο τηλέφωνο 2103252189 κάθε Τρίτη και Πέμπτη τις ώρες 13.00 - 16.00 ή μέσω email στο: [email protected] και θα δίνεται η απάντηση με τον ίδιο τρόπο ή άλλον, αν κριθεί αναγκαίο.

Ερωτήματα σχετικά με διοικητικά, πειθαρχικά ή άλλα ζητήματα θα υποβάλλονται μέσω της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, γραπτώς, και η απάντηση θα δίνεται πάλι με την ίδια διαδικασία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ

Κόρινθος, 11/03/2014

Α.Π.: 54

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100

ΤΗΛ: 2741026860

[email protected]

http://aelmekor.blogspot.com

Προς: Σχολεία Κορινθίας

Κοιν.: Δ.Δ.Ε. Κορινθίας

Tags: Α ΕΛΜΕ ΚορινθίαςΟΛΜΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα