Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής και ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής: Ανάθεση ωραρίου με Α ανάθεση σε εκπαιδευτικούς με διαφορετικούς κλάδους

Tweet

Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΕ Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ή ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σε μαθήματα όπως το Project ή ο ΣΕΠ, που τα δικαιούνται με Α’ ανάθεση

εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες ή σε μαθήματα που τα δικαιούται με Α’ ανάθεση ειδικότητα που εμπεριέχει περισσότερους του ενός κλάδου (ΠΕ12, ΠΕ17, ΤΕ01), η ανάθεση και κατανομή των ωρών μεταξύ των εκπαιδευτικών πρέπει να γίνεται με τρόπο ώστε να μη παραβιάζονται οι διατάξεις των Π.Δ. 50/1996 και 100/1997.

Δηλαδή, δεν μπορεί να δημιουργούνται πλεονάσματα ή υπεραριθμίες σε αρχαιότερα τοποθετημένους εκπαιδευτικούς στη σχολική μονάδα, εκτός αν οι ίδιοι το επιθυμούν σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΠΔ 50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το ΠΔ 100/1997.

Το άρθρο 14 του ΠΔ 50/1996 αναφέρει σχετικά:

« 3. Αν κατά τη σύνταξη των παραπάνω πινάκων, διαπιστωθεί υπεραριθμία εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, αυτή ρυθμίζεται με την παρακάτω διαδικασία:

α) Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, που ανήκουν οργανικά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η υπεραριθμία να δηλώσουν, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών, αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι.

β) Στη συνέχεια τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια, σε συνεδρίασή τους χαρακτηρίζουν ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, κατά σχολική μονάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

ι) Από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ.

ιι) Από όσους εκπαιδευτικούς δεν επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι εκείνοι που τοποθετήθηκαν οργανικά τελευταίοι στη σχολική μονάδα. …. Σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 αυτού του Π.Δ. »

Είναι φανερό ότι:

1.Η Α’ ανάθεση του ενός κλάδου έχει την ίδια αξία με την Α’ ανάθεση του άλλου κλάδου της ίδιας ή διαφορετικής ειδικότητας στα πλαίσια της ισότητας των πολιτών απέναντι στις νομικές διατάξεις.

2.Ο όρος ειδικότητα είναι ευρύτερος του κλάδου μιας και σε συγκεκριμένες ειδικότητες υπάρχουν περισσότεροι του ενός κλάδοι (πχ ΠΕ12, ΠΕ17, ΤΕ01 στους Μηχανολόγους και αντίστοιχα στους Ηλεκτρολόγους, στους Ηλεκτρονικούς κλπ).

Είναι ανάγκη το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής να ενημερώσει τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για να λάβουν υπόψη τους τα παραπάνω στη σύνταξη των πινάκων Α απ’ όπου θα προκύπτουν τα κενά και πλεονάσματα των σχολικών τους μονάδων.

ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Tags: Α ΕΛΜΕ Δυτ. ΑττικήςΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλήςαναθέσεις ωραρίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα