Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Στάσεις εργασίας 23, 24και 25/4 λόγω αναπλήρωσης μαθημάτων

Tweet

ΡΟΔΟΣ 15-4-2014

Ανακοίνωση

Για την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κηρύσσει στάσεις εργασίας 11:00-14:00 και τις τρεις τελευταίες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία της περιοχής

ευθύνης της Α’ ΕΛΜΕΔ, στα οποία ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ορίζει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Οι στάσεις εργασίας της ΕΛΜΕ συμπληρώνουν τις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ για τις ίδιες ημερομηνίες.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530 ) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274). Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται, συνειδητοποιώντας τις δικές του ευθύνες για την ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά.

Οι σύλλογοι διδασκόντων με παιδαγωγικά κριτήρια, και σε συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γονιών και των μαθητών σε κάθε σχολείο, εκτιμούν τα προβλήματα σε σχέση με την ύλη, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και οργανώνουν την αναπλήρωσή της.

Υπενθυμίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια συνάντησης μελών του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕΔ με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων που υφίστανται την νέα πρόκληση του Υπουργείου, προκειμένου να καθορίσουμε από κοινού τη στάση μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΡΙΝΟΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουστάση εργασίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα